Talán nem gondoltuk volna, de filmet ihletett a Wham: Last Christmas című dala. A végeredmény viszont még jó is lehet, hiszen Emilia Clarke varázsol a főszerepben.

Ha nem lenne naptárunk, a karácsony közeledtét akkor is könnyedén észrevehetnénk. Most nem is arra gondolok, hogy a bevásárló központokban már szeptember közepén az arcunkba tolják a karácsonyi díszek garmadáját.

Inkább arra, hogy az ünnepi hangulatot kellemesen megalapozzák a karácsonyi dalok a rádióban, főként a Last Christmas, alapesetben szigorúan decembertől. Más kérdés, hogy az ünnepekig akár eret is vágunk magunkon a Wham-es túladagolás miatt, mégis nagyon zenei kedvencről van szó.

A dal pedig nem régiben a filmeseket is megihlette, elkészült a Last Christmas című film forgatókönyve, ami itthon Múlt karácsony címmel kerülhet a mozivászonra.

A végeredmény egy romantikus vígjáték lesz. A főszerepben Emilia Clarke-kal, aki ez alkalommal jó eséllyel mellőzi a sárkányháton „ügetést”. Hősnőnk egy elragadó lány lesz, aki a Mikulás mellett, manóként teljesít szolgálatot, már hogy munkaidőben, egy bevásárlóközpontban. Viszont a lány élete, ahogy az a dalból is sejthető, egy csapásra megváltozik, amikor belebotlik egy fura fickóba.

A rendezést Paul Feig vezényelte, akinek a Szellemirtók női változatát ugyan felróhatjuk, ám elvitathatatlan, hogy a Női szervek vagy A kém zseniális volt tőle. Az előzetes alapján a Múlt karácsony is egy szerethető, bohém és könnyed szórakozás lehet a Trónok harcás színésznő főszereplésével. Mellette Emma Thompson, Michelle Yeoh és Henry Golding is látható lesz.

A tengerentúlon már november 8-tól hangolódhat a közönség a karácsonyra, de ha minden igaz a magyarországi mozikban sem kell sokkal többet várni erre a filmre.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here