Üveg (2019)

0
1026

M. Night Shyamalan hatalmasat robbantott, amikor kiderült, hogy a Széttörve a Sebezhetetlen folytatása. Ráadásul jelezte, hogy egy harmadik felvonást is elhoz nekünk. Ez az Üveg!

Film adatlap

Üveg

 • Magyar cím: Üveg
 • Eredeti cím: Glass
 • Műfaj: Dráma, Sci-Fi, Thriller,
 • Szereplők: James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Anya Taylor-Joy, Sarah Paulson, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard, Luke Kirby, Adam David Thompson, M. Night Shyamalan, Shannon Destiny Ryan, Diana Silvers, Nina Wisner, Kyli Zion, Serge Didenko,
 • Rendező: M. Night Shyamalan
 • Forgatókönyvíró: M. Night Shyamalan
 • Amerikai bemutató: 2019. január 18.
 • Magyar premier: 2019. január 17.
 • Filmstúdió: Universal Pictures, Blinding Edge Pictures, Blumhouse Productions
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: Glass
 • [ratings]

Tartalom

Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) legszörnyűbb énje, a Fenevad a világra szabadult. David Dunn (Bruce Willis) pedig a nyomába szegődik és többször összetűzésbe is keverednek. A háttérben viszont megjelenik Mr. Üveg (Samuel L. Jackson) alakja is, aki úgy tűnik, hogy súlyos titkokat őriz, amelyek mind David, mind pedig Kevin számára létfontosságúak lehetnek.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

M. Night Shyamalan 2000-ben mutatta be a Sebezhetetlen című filmjét Bruce Willis és Samuel L. Jackson főszereplésével. A végeredmény egy érdekes megközelítésből tető alá hozott szuperhős film volt, amivel a rendező megnyerte magának a közönséget. 2017-ben pedig tulajdonképpen első ránézésre a tudtunk nélkül érkezett meg a folytatás, a Széttörve. Annak sikerét követően azonban már nem is volt kérdés, hogy a két sztori és a karakterek egy újabb filmben is összetalálkoznak. Ez lett az Üveg.

Igaz hozzá kell tennünk, hogy Willis a Sebezhetetlen bemutatóját követően is úgy nyilatkozott, hogy egy trilógia a terv. Aztán mégis 19 évet kellett arra várni, hogy ez az elképzelés ténylegesen be is teljesüljön.

A direktor tényleg szívügyének érezte a filmek elkészítését. Nem csak, hogy ő jegyzi a forgatókönyvet és az ötletet, de komoly pénzeket is áldozott azért, hogy a filmek megvalósuljanak. Egy interjúban elárulta, hogy még a saját házára is jelzálogot vett fel, hogy legyen miből fedezni a forgatások költségeit.

James McAvoy karaktere már a Széttörve filmben is skizofrén volt, tudtuk, hogy több mint 20 személyiség lakozik Crumb-ban – ebből viszont akkor hét figurát láthattunk. Ebben a filmben a készítők emelték a tétet, McAvoy összességében 21 karaktert formál meg. Samuel L. Jackson nyilatkozott ezzel kapcsolatban úgy, hogy bámulatos volt látni, ahogy színésztársa egy csettintésre képes volt váltani a figurák között. Jackson elképesztően le volt nyűgözve ezen teljesítmény láttán.

Samuel L. Jackson ismét együtt dolgozhatott Bruce Willis-szel. Ez mondjuk annyira nem új a karrierjük során. A Sebezhetetlen mellett ugyanis a Ponyvaregény és a Die Hard – Az élet mindig drága is közös produkciójuk volt.

Az első két filmben látott szereplők közül nem csak Bruce Willis, Samuel L. Jackson és James McAvoy karakterei térnek vissza. A Széttörve filmben fontos szerepet kapó Anya Taylor-Joy is látható a legújabb felvonásban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here