Toy Story 4 (2019)

0
986

Legkedvencebb játékaink ismét visszatérnek és egy újabb őrületes kalandba keverednek.

Film adatlap

Toy Story 4

 • Magyar cím: Toy Story 4
 • Eredeti cím: Toy Story 4
 • Műfaj: Animációs, Kaland, Vígjáték
 • Szinkronhangok: Jordan Peele, Christina Hendricks, Keanu Reeves, Patricia Arquette, Tom Hanks, Timothy Dalton, Annie Potts, Tony Hale, Keegan-Michael Key, Joan Cusack, Kristen Schaal, Tim Allen, Wallace Shawn, Laurie Metcalf, Jodi Benson
 • Rendező: Josh Cooley
 • Forgatókönyvíró: Stephany Folsom
 • Amerikai bemutató: 2019. június 21.
 • Magyar premier: 2019. június 20.
 • Filmstúdió: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: Toy Story 4
 • [ratings]

Tartalom

Woody (Tom Hanks) és Buzz (Tim Allen) úgy tűnik, hogy továbbra sem tudnak pihenni és csak amolyan nyugodt és unalmas játékok lenni. Újabb küldetésnek kell, hogy nekiveselkedjenek. Bo Peep-et (Annie Potts), egy korábban eladott társukat kell, hogy megkeressék!

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

John Lasseter író, akinek az első 1995-ös Toy Story filmet is köszönhetjük úgy tűnik, hogy a negyedik filmmel befejezné a történetet. Egy interjúban úgy fogalmazott, hogy nem akarja mindenáron vászonra küldeni a karaktereket. Persze, ha a végeredmény jól sül el, akkor lehet meggondolja majd magát. Gondolhatjuk ezt azért, mert a harmadik rész esetében is úgy nyilatkozott, hogy a trilógia le is zárja a sztorit, amit nem szeretne tovább folytatni. Viszont írótársai, Andrew Stanton, Pete Docter és Lee Unkrich olyan ötlettel rukkoltak elő, amire nem tudott nemet mondani. Annyira jó volt, hogy Lassete mindenképpen el akarta azt készíteni.

Tim Allen és Tom Hanks úgy tudni, hogy már azelőtt aláírtak az újabb Toy Story filmre, mintsem azt a stúdió hivatalosan bejelentette volna.

Úgy tudni, hogy nagyon komoly érzelmeket ígér a Toy Story 4. része. Hanks és később Allen is úgy nyilatkozott, hogy az film végét szinkronizálni kifejezetten nehéz volt, mert igazán meghatóra sikerült.

A franchise első részét 1995-ben mutatták be. Ezt követően 1999-ben érkezett meg a második felvonás. A harmadikra pedig ehhez képest egészen sokat kellett várni, 2010-ben vált trilógiává a sztori. Újabb kilenc évet rászámolva pedig itt a negyedik film.

Érdekes tény lehet, hogy mindegyik folytatás 11 perccel hosszabb, mint az előtte lévő felvonás. Az első rész 81 perces volt. A második már 92 perces, amit a 103 percnyi játékidővel bíró harmadik felvonás követett. A mostani film esetében 114 perccel számolhatunk.

Chuckles hangját ez alkalommal is Bud Luckey adja az eredeti nyelvű változatban. A színésznek ez az utolsó alakítása, ugyanis tavaly februárban elhunyt. A helyzet pedig Dan Rickles esetében is hasonló. Mr. Potato Head hangadója azonban még 2017-es halála előtt úgy tudni, hogy befejezte a saját részét, így az angol nyelvű változatban még lehet őt hallani.

Úgy tűnt a rendezés ismét John Lasseter kezében landol. Más elfoglaltságai miatt viszont végül nem tudta vállalni a feladatot és producerként segítette a munkát.

A rendezést így Josh Cooley vezényelhette, akinek ez az első egészestés alkotása.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here