Terminátor: Sötét végzet (2019)

0
1032

Tim Miller rendezésében, James Cameron felügyeletével és a Linda Hamilton – Arnold Schwarzenegger páros főszereplésével 2019-ben visszatér a mozikba a Terminátor!

Film adatlap

Terminátor: Sötét végzet (2019)

 • Magyar cím: Terminátor: Sötét végzet
 • Eredeti cím: Terminator: Dark Fate
 • Műfaj: Akció, Kaland, Sci-Fi
 • Szereplők: Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Edward Furlong, Linda Hamilton, Tom Hopper, Diego Boneta, Steven Cree, Cassandra Starr, Gabriel Luna, Enrique Arce, Natalia Reyes, Brett Azar, Mario de la Rosa, Samantha Coughlan, Tábata Cerezo
 • Rendező: Tim Miller
 • Írók:James Cameron (történet), Charles H. Eglee (történet)
 • Amerikai bemutató: 2019. november 1.
 • Magyar premier: 2019. október 31.
 • Filmstúdió: Paramount Pictures, Twentieth Century Fox, Skydance Media
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: Terminator: Dark Fate
 • [ratings]

Tartalom

A Terminátor: Sötét végzet történetéről egyelőre nem sokat tudni. Ami biztos, hogy A Terminátor 2: Az ítélet napja után járunk időben és a sztori is azt a szálat hivatott folytatni, figyelmen kívül hagyva az időközben elkészült folytatásokat és filmeket. Ennek fényében Linda Hamilton is visszatér ikonikus szerepében és természetesen Arnold Schwarzenegger sem mondott nemet a felkérésre

Képek

Előzetesek

Magyar szinkronos előzetes 01

Hírek és érdekességek

A Terminátor sztori már 35 éve, hogy útjára indult. 1984-ben mutatták be az első filmet.

A franchise sorsa, talán nem túlzás azt állítani, hogy egészen hánytatott volt az elmúlt időszakban. James Cameron az első két rész elkészítésében volt érdekelt. A 2003-ban elkészített A gépek lázadásának munkálataiban már nem vett részt, viszont sem az, sem a 2009-es Megváltás vagy a 2015-ös Genisys nem váltotta meg a világot. Utóbbi egy újabb trilógia alapkövét tette volna le, ez azonban nem sikerült. A sok zsákutca után James Cameron is visszatért a fedélzetre és tanácsaival segítette a készítőket. Cameron leszögezte, hogy az új történet abszolút figyelmen kívül hagy mindent, ami 1984 után készült.

James Cameron egy májusi interjúban megerősítette, hogy R-es korhatárú filmet készítettek.

A rendezést ez alkalommal nem James Cameron vezényelte, ő producerként tevékenykedett a film háza táján. A vezényszavakat viszont Tim Miller, a Deadpool rendezője osztogathatta. Érdekesség lehet, hogy Miller korábbi kollégája Alan Taylor is dolgozott már Terminátor filmen, ő a Genisys-t rendezte. A közös pont az életükben pedig a Thor: Sötét világ. Taylor a rendezője, Miller pedig a rendezőasszisztense volt a produkciónak.

Dani Ramos megformálására a készítők eredetileg egy 18 év körüli mexikói hölgyet kerestek. A szerepet végül Natalia Reyes kapta, aki kolumbiai és amikor beválogatták 31 éves volt.

Cameronnak egyébként komoly tervei vannak a franchise-al. Egy interjúban arról beszélt, hogy egy új trilógiát szeretne készíteni. A folytatásokban pedig Arnold Schwarzeneggernek is szerepet szánna. Erre úgy tűnik lehetőség is van, hiszen nagyon úgy néz ki, hogy a színész egy olyan karaktert alakít, akiről mintázták a kiborgot, akivel a korábbi filmekben találkozhattunk. Így aztán máris megvan a magyarázat arra, hogy a karakter miért öregszik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here