Star Wars 9: Skywalker kora (2019)

0
1268

J. J. Abrams rendezésében érkezik a Skywalker történet utolsó felvonása.

Film adatlap

Star Wars 9: Skywalker kora (2019)
Star Wars 9: Skywalker kora (2019) poszter.
 • Magyar cím: Star Wars: Skywalker kora
 • Eredeti cím: Star Wars: The Rise of Skywalker
 • Műfaj: Akció, Kaland, Fantasy, Sci-Fi
 • Szereplők: Domhnall Gleeson, Daisy Ridley, Lupita Nyong’o, Adam Driver, Oscar Isaac, Mark Hamill, Ian McDiarmid, Keri Russell, Carrie Fisher, Billie Lourd, Richard E. Grant, Dominic Monaghan, Kelly Marie Tran, Greg Grunberg, John Boyega
 • Rendező: J.J. Abrams
 • Forgatókönyvíró:J.J. Abrams, Chris Terrio
 • Amerikai bemutató: 2019. december 20.
 • Magyar premier: 2019. december 19.
 • Filmstúdió: Lucasfilm, Bad Robot, Walt Disney Pictures
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: Star Wars: The Rise of Skywalker
 • [ratings]

Tartalom

A stúdió egyelőre nem közölte a rajongókkal a film hivatalos szinopszisát. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy Kylo Ren (Adam Driver) továbbra sem nyugszik, valamint Rey (Daisy Ridley) is újabb komoly kalandba keveredik. Állítólag ebben Poe (Oscar Isaac) és Finn (John Boyega) is újból társa lesz.

Képek

Előzetesek

Magyar szinkronos előzetes #1.

Második előzetes magyar felirattal.

Hírek és érdekességek

A Star Wars 9. részében is láthatjuk majd Carrie Fisher-t. A színésznő 2016 decemberében hunyt el, ugyanakkor a filmeseknek a rendelkezésére állt néhány korábbi felvétel, amelyek mentén alakítottak a forgatókönyvön és Fisher így ismét Leia Organa lehet, sajnos utoljára. A rajongók ennek ellenére nagy aláírásgyűjtésbe kezdtek, még a forgatások előtt, hogy Meryl Streep kapja a szerepet. A stúdió viszont úgy érezzük egy ennél is jobb megoldást talált.

A rendezést eredetileg Colin Trevorrow vezényelhette volna – a munkálatok megkezdése előtt azonban, kicsit talán váratlan módon, de a stúdió búcsút vett a direktortól. A valódi okokat nyilván sosem fogjuk megtudni, de a felek a szokásos kreatív nézeteltérésekre hivatkoztak.

Trevorrow távozása után J. J. Abrams kapta a lehetőséget. Így aztán George Lucas után ő a második ember, aki legalább két Star Wars filmet rendezett.

A rendezőváltással együtt egyébként a forgatókönyv terén is történtek változások. A Trevorrow által tervezett filmet Derek Connolly és Jack Thorne írták. Viszont, amikor 2017-ben kiderült, hogy a direktor helyét Abrams vette át, akkor Chris Terrio személyében egy új forgatókönyvírót is a fedélzetre csábítottak.

A pletykák egyébként arról szóltak, hogy Trevorrow ragaszkodott ahhoz, hogy néhány valódi felvételt is készítsenek az űrben. Nem tudni, hogy a távozásával ezekből lett-e valami és esetleg Abrams és a stúdió kitartottak-e ezen elképzelés mellett.

A film zenéjét ez alkalommal is John Williams szerezte, aki igazi veteránnak számít ezen a téren.

A Star Wars 9 alcímét illetően rengeteg volt a kérdés. A sztori munkacíme biztosan a Black Diamond (Fekete gyémánt) volt. Később pedig arról lehetett hallani, hogy a film a Son of Darkness alcímet viselheti. Egy másik hír szerint viszont a címet Abrams találhatta ki és nem árulhatta el senkinek. Korábban ugyanis a kiszivárgott infókkal volt gondja a Disney-nek is. Így aztán ezen megoldás mellett döntöttek a pletykák szerint.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here