Shazam! (2019)

0
1001

A Warner és a DC újabb szuperhőssel örvendeztet meg minket! Csak mondd ki, hogy Shazam!, aztán indulhat a kaland!

Film adatlap

Shazam!

 • Magyar cím: Shazam!
 • Eredeti cím: Shazam!
 • Műfaj: Akció, Kaland, Vígjáték
 • Szereplők: Zachary Levi, Djimon Hounsou, Michelle Borth, Mark Strong, Jack Dylan Grazer, Adam Brody, Meagan Good, Asher Angel, Marta Milans, Ross Butler, Lovina Yavari, Grace Fulton, John Glover, Stephannie Hawkins, Cooper Andrews
 • Rendező: David F. Sandberg
 • Forgatókönyvíró: Henry Gayden, Henry Gayden (történet)
 • Amerikai bemutató: 2018. április 5.
 • Magyar premier: 2019. április 4.
 • Filmstúdió: Warner Bros., DC Entertainment, DC Comics
 • Forgalmazó: InterCom
 • IMDb adatlap: Shazam!
 • [ratings]

Tartalom

Fiatalkorunkban mindannyian szerettünk volna szuperhősök lenni. 14 éves főhősünknek pedig ez most megadatik. Mindösszesen egyetlen varázsszót kell kimondania és egy felnőtt szuperhős testébe bújhat, hogy aztán őrült képességekkel felvértezve segítsen, ahol tud.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

Az eredeti tervek úgy szóltak a Warner részéről, hogy Shazam és Black Adam közös filmben tűnik majd fel. Ezt viszont később elvetették. Úgy érezték, hogy jobb, ha a két hős először kap egy-egy különálló eredetfilmet. Shazam szerepét Zachary Levi kapta, míg Black Adam bőrébe Dwayne Johnson bújhat majd bele. Igaz úgy tudni, hogy Johnsonnak választási lehetősége is volt. A színész legalábbis megkérdezte a rajongóit, hogy melyik szerepet válassza – a legtöbben Black Adam-re voksoltak. Aztán így is lett.

Johnsonnak Shazam szerepére is voltak ötletei. Mindenképpen azt szerette volna, ha Armie Hammer kapja ezt a szerepet. Igaz a stúdió részéről sem Levi volt az egyetlen jelölt. Jake McDorman, Parker Young, Joshua Sasse, Derek Theler és John Cena neve is felmerült ezen szerepet illetően.

Végül azonban Levi lett a nyertes, aki alaposan kipattintotta magát a szerepre, komoly edzésprogramja volt és fotókkal bizonyította, hogy nem vizuálisan fújták őt fel és lett izomkolosszus, hanem valóban edzett és sokat készült a szerepre.

A Shazam film baromi régóta szerepel a DC-s filmtervek között. A 2000-es évek elején például úgy tűnt, hogy Peter Segal (A kiütés, 50 első randi) rendezésében lehet valami a dologból. Ez nem így történt. Végül David F. Sandberg kapta a rendezést – kérdés, hogy ehhez esetleg James Wan-nak van-e köze. Sandberg ugyanis horrorrendezőként tűnt fel a filmes színtéren, ráadásul első egészestés filmjének elkészítésében pont Wan támogatta őt, aki a Warnernél az Aquaman rendezését vezényelhette. Sandberg egyébként egy interjúban bevallotta, hogy nagyon izgatott volt a feladatot illetően, pláne, hogy Shazam számára egy kevésbé ismert képregényhős volt korábban.

Néha felmerül a kérdés, hogy a DC és a Marvel szuperhős filmjei között van-e átjárás? Már persze a színészek szempontjából. A dolog ugyan nem gyakori, de Djimon Hounsou esetében ez összejött. A színész a Marvel Kapitányban is ott lesz és a Shazam!-ban is láthatjuk. Ráadásul a két film premierje elég közel is van egymáshoz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here