Rambo 5 – Utolsó vér (2019)

0
1141

Sylvester Stallone nem tud pihenni. 2019-ben, jó eséllyel utoljára, még belebújik John Rambo bőrébe, hogy leszámoljon a rosszfiúkkal.

Film adatlap

Rambo 5: Utolsó vér (2019)

 • Magyar cím: Rambo V – Utolsó vér
 • Eredeti cím: Rambo: Last Blood
 • Műfaj: Akció, Kaland, Thriller
 • Szereplők: Sylvester Stallone, Paz Vega, Yvette Monreal, Óscar Jaenada, Louis Mandylor, Jessica Madsen, Sheila Shah, Adriana Barraza, Sergio Peris-Mencheta, Díana Bermudez, Joaquín Cosio, Dimitri ‘Vegas’ Thivaios, Marco de la O, Atanas Srebrev, Manuel Uriza
 • Rendező: Adrian Grunberg
 • Forgatókönyvíró: Matthew Cirulnick, Sylvester Stallone
 • Amerikai bemutató: 2019. szeptember 20.
 • Magyar premier: 2019. szeptember 19.
 • Filmstúdió: Balboa Productions, Campbell Grobman Films, Dadi Film Group
 • Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
 • IMDb adatlap: Rambo: Last Blood
 • [ratings]

Tartalom

John Rambo (Sylvester Stallone) igyekszik maga mögött hagyni a múltját. Belső démonai ugyan továbbra is kísértik őt, mégis úgy tűnik valamelyest sikerült békére találnia, arizonai farmján éli életét. Egy nap azonban kénytelen újból harcba szállni. Elrabolják házvezetőnője, Maria (Adriana Barraza) lányát, amit Rambo nem hagyhat szó nélkül. A mentőakció során azonban egy nagy mexikói drogkartell állja az ex-kommandós útját, ráadásul kiderül, hogy több lányt is fogva tartanak.

Képek

Előzetesek

Magyar szinkronos előzetes 01

Hírek és érdekességek

Az első Rambo film annak idején a First Blood azaz az Első vér címet viselte. A mostani, ötödik felvonás pedig a tervek szerint az utolsó sorban, ezért is választotta Stallone az Utolsó vér alcímet.

A színész mondjuk érdekesen áll a témával. 2018 decemberében egy interjúban azt mondta, hogy Rambo utolsó harcára készül és ezt követően tényleg békére talál. Viszont idén, a Cannes-i fesztiválon már úgy fogalmazott, hogy ha sikeres lesz a film, akkor a későbbiekben is szívesen eljátszaná Rambot.

John Rambo a korábbi részekben mindig hosszú hajjal jelent meg. Ez most kimaradt, hősünk úgy tűnik fodrásznál járt.

Stallone természetesen a forgatókönyv készítéséből is kivette a részét, ezen a téren viszont akadt segítő társa, Matthew Cirulnick személyében, aki korábban például az Elfeledve című sorozatot jegyezte. Stallone állítólag már az előző Rambo film után elkezdett dolgozni a forgatókönyvön, csak néhány másik munka miatt félbe hagyta. Ilyen volt a Harcban élve is, amelyben Jason Statham a főszereplő, de a forgatókönyvet Stallone készítette.

A rendezést pedig Adrian Grunberg vezényelte, aki a Börtönregényt készítette korábban. Illetve másodrendezőként a Narcos című sorozaton is dolgozott. Sőt az Apocalypto és A tűzben edzett férfi forgatásain is hasonló minősítésben részt vett.

A Rambo 5: Utolsó vérnek, női főhőse is lesz. Rambohoz ugyanis egy Carmen nevű lány is csatlakozik, akinek a testvérét szintén fogva tartja a kartell. A karaktert a spanyol Paz Vega kelti életre, akit korábban A szex és Luciában, a Jobb, ha hallgatsz-ban vagy a Spirit – A sikító városban láthattunk.

Előző cikkCharlie angyalai (2019)
Következő cikkJoker (2019)
A Rádió 7-ben pörgetem a legfrissebb slágereket. A filmek iránti szeretetem már kisgyerek koromban kialakult, azóta se küzdöttem le ezt a fertőzést. Tőlem értesültök a legfrissebb filmhírekről ezen az oldalon. Ha a keményebb műfaj érdekel, akkor a Horror-Filmek.Hu weboldalon is megtalálsz!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here