Pusztító (2018)

0
757

Nicole Kidman bekeményíti. Kőkemény nyomozót alakít Karyn Kusama akciófilmjében, amelyben egy szörnyű bűnözőt igyekszik lekapcsolni, bármi áron.

Film adatlap

Pusztító (2018)

 • Magyar cím: Pusztító
 • Eredeti cím: Destroyer
 • Műfaj: Dráma, Akció, Krimi
 • Szereplők: Nicole Kidman, Toby Kebbell, Tatiana Maslany, Sebastian Stan, Scoot McNairy, Bradley Whitford, Toby Huss, James Jordan, Beau Knapp, Jade Pettyjohn, Shamier Anderson, Zach Villa, Natalia Cordova-Buckley, Colby French, Kelvin Han Yee
 • Rendező: Karyn Kusama
 • Forgatókönyvíró: Phil Hay, Matt Manfredi
 • Amerikai bemutató: 2018. december 25.
 • Magyar premier: 2019. január 24.
 • Filmstúdió: 30West, Automatik
 • Forgalmazó: Big Bang Media
 • IMDb adatlap: Destroyer
 • [ratings]

Tartalom

Erin Bell (Nicole Kidman) a Los Angelesi rendőrség egyik kiváló nyomozója, aki tizenhat évvel ezelőtt egy igen komoly ügybe keveredett. Beépült egy rettegett férfi, Silas (Toby Kebbell) bandájába. Lekapcsolni azonban nem sikerült a hírhedt bűnözőt, minden balul sült el – Erin lebukott, de legalább életben maradt, Silas pedig felszívódott.

A férfi azonban most ismét feltűnik a radarképen. Visszatért és talán rosszabb ember lett, mint volt. A történelem legnagyobb bankrablását szeretné véghez vinni. Erin azonban résen van és akcióba lendült. Megfogadja, hogy ez alkalommal nem hagyja, hogy a férfi kicsúszzon a kezei közül.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

Nicole Kidman nem sokat pihent az elmúlt időszakban. Habár a Pusztító hozzánk 2019-ben érkezett meg, a tengerentúlon már tavaly bemutatták. Így aztán ez volt a harmadik film, amelyben a színésznő feltűnt. Láthattuk őt az Aquaman-ben és az Eltörölt fiú-ban.

A színésznő igyekezett a maximumot hozni, ennek pedig mondhatni meg is lett a gyümölcse, Nicole ugyanis Golden Globe jelölést kapott a Legjobb drámai színésznő kategóriában. Nem beszélve egyébként számos másik jelölésről és filmes elismerésről. Ráadásul a film a rajongók és a kritikusok körében is igazán pozitív fogadtatásra talált.

Érdekesség lehet, hogy a film egyes jeleneteiben Nicole igazán betegnek tűnik. Ez nem is véletlen, a forgatások során ugyanis influenzás lett, de úgy döntött ettől vállalja a munkát és nem akarta, hogy a munkálatok álljanak. Sőt, úgy érezte, hogy a szerepének ez a betegség kifejezetten jót tett. Igaz saját bevallása szerint az egyik utolsó jelenetben már alig tudott állni a lábán, annyira rosszul érezte magát.

A rendezést Karyn Kusama vezényelte – az ő neve sem lehet ismeretlen. Legutóbb a CTRL nélkül sorozat néhány epizódján dolgozott, de korábbról A meghívás az Aeon Flux vagy A bunyós csaj is az ő rendezése volt.

A forgatókönyvet Phil Hay és Matt Manfredi hozták össze, akik már nem először dolgoztak Kusama keze alá. A film egyik producere pedig úgy fogalmazott, hogy Hay és Manfredi szkriptje a valaha volt legjobb, amit ő olvasott.

A Marvel filmek sztárja, Sebastian Stan is szerepet kapott a filmben, alapvetően úgy volt, hogy ő lesz Silas. Legalábbis erre a szerepre hallgatták meg – viszont Kusama arra kérte, hogy inkább Christ, az ügynököt alakítsa. Stan ezt is komolyan vette, egy igazi FBI ügynök segítségét kérte, hogy minél hitelesebb alakítást nyújtson.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here