Hoppá! Pókember úgy tűnik, kiszáll a Marvel Filmes Univerzumából!

Aggasztó hírek érkeztek a Disney és a Sony Pictures háza tájáról. A két stúdió között egyszerűen nem sikerül megegyezni az anyagiakat illetően, így Pókember búcsút inthet a Marvel Filmes Univerzumának!

0
290
Pókember úgy tűnik, kiszáll a Marvel Filmes Univerzumából!
Pókember úgy tűnik, kiszáll a Marvel Filmes Univerzumából!

Aggasztó hírek érkeztek a Disney és a Sony Pictures háza tájáról. A két stúdió között egyszerűen nem sikerül megegyezni az anyagiakat illetően, így Pókember búcsút inthet a Marvel Filmes Univerzumának!

A pénz nagyúr! Ezt pontosan tudjuk, pláne, ha milliárdokká hízó dollármilliókról van szó. A Disney pedig általában ilyen bulikban vesz részt és a Sony-t sem kell félteni. Néhány éve, amikor Pókember csatlakozott a Marvel Filmes Univerzumához mindkét fél komolyat kaszált.

Gondolj csak bele! A Marvel még ha komoly feltételek és szabályok mellett is, de megszerezte az univerzumhoz az egyik legnépszerűbb karakterét Pókembert. A Sony pedig kapott egy épkézláb sztorit, hogy végre egy igazán ütős Pókember filmet is összerakjanak, ráadásul a kreatívon vajmi keveset kellett agyalniuk. Ezzel együtt pedig komoly pénzkötegek is álltak a házhoz.

Nem volt ez másként a legutóbbi, Pókember: Idegenben esetében sem. Igen ám, csak a szerződés a végéhez ért ezzel a filmmel, a két stúdió pedig nem tudott megegyezni a folytatásról. Mert arra szükség van, ez nem is kérdés. Eleve az Idegenben lezárása is olyan volt, hogy szinte elképzelhetetlen, hogy a Marvel Filmes Univerzumából távozzon a hálószövő. Másrészt nagyon sikeres volt a film a jegypénztáraknál is.

A Sony viszont jelenleg úgy tűnik külön utakon folytatja. Ez azt jelenti, hogy Tom Holland marad Pókember csak immáron visszatér a Sonyhoz, ahol akár a Venom franchisehoz vagy a készülő Morbius sztorihoz is kapcsolódhat, hiszen ezek a karakterek mind az ő univerzumának részei.

A gondot a bevételek elosztása jelenti a hírek szerint. A Disney szeretné, ha a profit 5% helyett, amit eddig kaptak, inkább 50% lenne a részesedésük. Bánthatjuk őket, hogy mindig a pénz, másrészt valahol igazuk van, hiszen a készítési költséget jó része meg pont a Disney-t terheli. A Sony viszont 25%-nál nem hajlandó többet adni.

Nagy kérdés, hogy mi történik Pókemberrel. Egyesek szerint biztos a szakítás, ami előre sejthető volt, hiszen a Sony csak kicsit fel akarta futtatni a karaktert, hogy aztán saját univerzumukat építgessék. Mások pedig azért derűlátóbbak és úgy vélik, hogy a stúdiók megtalálják majd a közös hangot. Erre azért is volna szükség, mert mindkét félnek érdeke, hogy Pókember a Marvel Filmes Univerzumában maradjon. Nem beszélve a rajongókról, még ha ez utóbbi talán most kevésbé érdekli a stúdiókat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here