Mindenki tudja (2018)

0
624

Penélope Cruz és Javier Bardem közösen mutatják meg a Mindenki tudja filmben, hogy mi fán terem egy izgalmas thriller.

Film adatlap

Mindenki tudja
Mindenki tudja – poszter
 • Magyar cím: Mindenki tudja
 • Eredeti cím: Todos lo saben/Everybody Knows
 • Műfaj: Misztikus, Dráma, Krimi
 • Szereplők: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín, Eduard Fernández, Bárbara Lennie, Inma Cuesta, Elvira Mínguez, Ramón Barea, Carla Campra, Sara Sálamo, Roger Casamajor, José Ángel Egido, Sergio Castellanos, Iván Chavero, Tomás del Estal
 • Rendező: Asghar Farhadi
 • Forgatókönyvíró: Asghar Farhadi
 • Francia bemutató: 2018. május 9.
 • Magyar premier: 2019. január 3.
 • Filmstúdió: Lucky Red
 • Forgalmazó: Mozinet
 • IMDb adatlap: Todos lo saben
 • [ratings]

Tartalom

Csodaturmix a gallok legendás varázslója, a varázsital titkának őrzője. Aligha kell bemutatni bárkinek is. Azonban hiába van birtokában az emberfeletti erőt adó szer elkészítésének, az öregedésre neki sincs megoldása.

Erre pedig a fagyöngy szedése közben kénytelen ráeszmélni. Leesik a fáról és belátja, hogy a reflexei már nem olyanok, mint régen. Úgy dönt, hogy érdemes volna felkeresni azt, aki folytatja a munkáját, akinek átadhatja a tudását. Így hát Asterixszel és Obelixszel az oldalán útnak indul.

A csapat pedig nem rest akár egész Galliát is átszelni, hogy megtalálják azt a fiatal és tehetséges druidát, akinek biztonsággal át lehet adni a varázsital titkos receptjét.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

A Mindenki tudja rendezője az iráni születésű Asghar Farhadi. A 2011-es Nader és Simin – Egy elválás története című filmje Oscar-díjat is ért annak idején, a Legjobb idegennyelvű film kategóriában. Sőt Farhadi a forgatókönyvért is jelölve volt, bár ezen a téren nem őt hozták ki nyertesként az ítészek. Érdemes a 3 évvel ezelőtti Az ügyfél című filmjét is megemlíteni, ami szintén elnyerte a Legjobb idegennyelvű filmnek járó elismerést az Oscar-gálán.

A Mindenki tudja a második Farhadi-film, amelyet a direktor nem Iránban készített. Az első a 2013-as A múlt volt, amely francia-olasz koprodukcióban készülhetett el és szép sikereknek örülhetett a stáb – Arany Pálmára és Golden Globe-ra is jelölték. Természetesen a film forgatókönyvét is Farhadi készítette el.

A film a 2018-as Cannes-i Filmfesztivál nyitó alkotása volt – a második spanyol film, ami ilyen elismerést ért el. Korábban a Pedro Almodóvar filmje, a Rossz nevelés részesült hasonlóban. Az ottani pozitív sikert követően a Torontói Filmfesztiválon is bemutatták a produkciót.

A főszerepben Penélope Cruz és Javier Bardem láthatóak, akik a való életben 2010 óta házasok. Persze nem ez az első közös filmjük. Sőt, ez már az ötödik produkció, amelyben mindketten szerepet kaptak. Az 1992-es Sonka, sonka volt az első, aztán jött a Vicky Cristina Barcelona (2008), A jogász (2013) és legutóbb az Escobar (2017).

Az argentin Ricardo Darín nevét is érdemes lehet megemlíteni. Ő alakítja Penélope Cruz férjét a filmben. A színész a Szemekbe zárt titkok vagy A kilenc királynő című alkotásokban nyújtott emlékezeteset. Emellett hazájában és több filmes fesztiválon is számos díjjal jutalmazták munkáját, 34 ilyennel díjjal rendelkezik.

A forgatások 2017 augusztusában kezdődtek el. A stáb Madridtól nem messze, Torrelagunában dolgozott.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here