Mi (2019)

0
545

Jordan Peele a bőralámászós Tűnj el! után újabb hátborzongató horrorfilmmel jelentkezik, ez alkalommal Lupita Nyong’o főszereplésével.

Film adatlap

 Mi (2019)

 • Magyar cím: Mi
 • Eredeti cím: Us
 • Műfaj: Horror, Misztikus, Thriller
 • Szereplők: Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Shahadi Wright Joseph, Evan Alex, Yahya Abdul-Mateen II, Anna Diop, Cali Sheldon, Noelle Sheldon, Madison Curry, Ashley McKoy, Napiera Groves, Lon Gowan, Alan Frazier
 • Rendező: Jordan Peele
 • Forgatókönyvíró:Jordan Peele
 • Amerikai bemutató: 2019. március 8.
 • Magyar premier: 2019. március 21.
 • Filmstúdió: Monkeypaw Productions, Dentsu, Fuji Television Network
 • Forgalmazó: UIP-Duna Film
 • IMDb adatlap: Us
 • [ratings]

Tartalom

Adelaide (Lupita Nyong’o) visszatér gyermekkori otthonába, az észak-kaliforniai tengerpartra. Vele tart a férje és két gyermeke is. Azonban az idillinek ígérkező kirándulás nem várt és meglehetősen hidegrázós fordulatot vesz. A nőt ugyanis egy megmagyarázhatatlan gyermekkori trauma kezdi kísérteni, amit a mai napig nem sikerült feldolgoznia. Most pedig különös egybeesések borzolják még inkább a kedélyeket. Adelaide egyre biztosabb abban, hogy valami szörnyűséges dolog van készülőben.

Egy a tengerparton eltöltött nap végén pedig sajnos nem is kell csalódnia a megérzéseiben. Miután a családjával visszatér a nyaralójukba észreveszik, hogy az épület előtt egy család áll. Csak a sziluettjüket látni: egymás kezét fogják és a kocsibejárón állnak, amitől viszont az egész még hátborzongatóbb, hogy mindannyian olyan ismerősnek tűnnek.

Képek

Előzetesek

Magyar szinkronos előzetes 01.

Hírek és érdekességek

Jordan Peele igyekezett komolyan felkészíteni a színészeit a feladatra. Ennek érdekében egy tíz filmet tartalmazó listát is kaptak a szereplők, amely alkotásokat végig kellett nézniük. A listán ezek a filmek szerepeltek: Meghalsz újra!, Ragyogás, A Babadook, Valami követ, Két nővér, Madarak, Funny Games, Mártírok, Engedj be!, Hatodik érzék.

A forgatások még 2018. július 30-án kezdődtek el, a csapat Kalifornia államban, Santa Cruzban kezdett dolgozni és a munkálatokat végül október 8-án fejezték be. A Mi első előzetesére december 25-ig kellett várniuk a rajongóknak.

Ez Jordan Peele második horrorfilmje, a nagysikerű Tűnj el! után. Úgy tudni azonban, hogy a tervek között bőven szerepel még hasonló alkotás.

Lupita Nyong’o és Winston Duke régóta ismerik egymást. A két színész ugyanis a Yale School of Drama nevű iskolába járt. Ráadásul osztálytársak voltak. A szereplők közül egyébként Yahya Abdul-Mateen is ugyanabban az iskolában végzett.

Duke és Nyong’o életében viszont nem csak az iskola a közös, hanem egy film is. Mindketten szerepet kaptak a Fekete Párducban.

A filmet valóban nagy várakozás övezte. Ezt már az előzetes megtekintésének számaiból is lehetett sejteni. A bevételek pedig elképesztően alakult a tengerentúli nyitó hétvégén. A 20 millió dollárból forgatott film rögvest 71 millióval nyitott, ami egészen erős kezdés, pláne azt figyelembe véve, hogy horrorfilmről van szó.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here