MEG – Az őscápa magyar előzetes – Jason Statham egy őscápa ellen harcol!

0
735
Jason Statham egy cápa ellen harcol a MEG - Az őscápa előzetesében.
Jason Statham egy cápa ellen harcol a MEG - Az őscápa előzetesében.

A sportemberből lett akciószínész, Jason Statham sok mindenkivel és sok mindennel megküzdött már pályafutása során. A cápa eddig kimaradt, most azonban egy igazán nagy behemót akad Statham „horgára”, a kung-fu rúgások itt már nem segítenek!

Bizonyított már könyörtelen, de mégis szerető szívű bérgyilkosként (A mestergyilkos). Nézett már farkasszemet a Toretto családdal (Halálos iramban) és volt már a Feláldozhatók tagja is. Nem beszélve A kém-ben nyújtott rekeszizmokat is megdolgoztató alakításról. A cápák elleni küzdelem viszont eddig kimaradt Jason Statham karrierjéből, a hiányosság azonban 2018-ban pótolva lesz. Érkezik a MEG – Az őscápa!

Az augusztusra ígért szuperprodukció előzetese szerint Statham egy búvárt alakít, aki bosszúra esküdött. A férfi a hadi tengerészetnél szolgált, egy balul elsült bevetés után azonban leszerelték. Csak ő maradt életben, a többiek pedig a mélyben rekedtek, az állítása szerint egy kihaltnak vélt lény végzett a csapat többi tagjával. Ez a mese azonban a vezetőknél nem jön be, nem hisznek hősünknek és útilaput kötnek a talpa alá. Jonas Taylor azonban tudja, hogy mit látott, tanul, kutat és igyekszik minden lehetséges módon bizonyítani az igazát.

Jelenetfotó a MEG - Az őscápa horror-moziból.
Jelenetfotó a MEG – Az őscápa horror-moziból.

Egy tudományos expedíció tagjaként nyílik lehetősége ismét alámerülni, a Marianna árokban pedig találkozik egykori ellenfelével. A baj azonban most még nagyobb, a cápa ugyanis túljut azon a tengersávon, ami eddig a mélyben tartotta – ezzel pedig egy kihaltnak vélt, óriási fenevad szabadul a világ tengereire. Jonas Taylor viszont megesküszik, hogy megmenti a világot és leszámol társai gyilkosával.

Steve Alten azonos című regénye szolgáltatta az alapötletet, amiből aztán Jon és Erich Hoeber és Dean Georgaris faragott forgatókönyvet. A rendezést pedig az a Jon Turteltaub vezényelte, akinek korábbról A nemzet aranya filmeket köszönhetjük, a mozikban pedig legutóbb a Last Vegas-szal jelentkezett.

Hirtelen felindulásból azért akad kételkedni valónk és akár kérdésünk is a Jason Statham vs. óriás kihalt őscápa koncepcióval. A MEG – Az őscápa előzetes viszont talán valamelyest csitítja a kedélyeket. Egészen ütősnek tűnik. Arra persze nem tennénk a nyakunkat, hogy Statham karrierjének legsikeresebb filmje lesz ez – a Halálos iram spin-off, amelyet jelenleg is forgat inkább esélyes erre. Ugyanakkor az is tény, hogy a kihalt óriás állatok tudnak sikert aratni a mozikba, elég csak a Jurassic World-re gondolnunk.

Meg – Az őscápa magyar előzetes:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here