Maugli (2018)

0
1262

Talán egy kicsit meglepő, de rövid időn belül két Dzsungel könyve feldolgozás is készült. A második a Maugli címet kapta és Andy Serkis volt a rendezője.

Film adatlap

Maugli (2018)

 • Magyar cím: Maugli
 • Eredeti cím: Mowgli: Legend of the Jungle
 • Műfaj: Kaland, Dráma, Fantasy
 • Szinkronhangok/Szereplők: Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Naomie Harris, Andy Serkis, Peter Mullan, Jack Reynor, Eddie Marsan, Tom Hollander, Matthew Rhys, Freida Pinto, Rohan Chand, Keveshan Pillay, Louis Ashbourne Serkis, Moonsamy Narasigadu
 • Rendező: Andy Serkis
 • Forgatókönyvíró: Callie Kloves, Rudyard Kipling (történet)
 • Amerikai bemutató: 2018. november 29.
 • Magyar premier: 2018. december 7.
 • Filmstúdió: Imaginarium Productions, Warner Bros. Digital Networks, Warner Bros.
 • Forgalmazó: Netflix
 • IMDb adatlap: Mowgli: Legend of the Jungle
 • [ratings]

Tartalom

Mauglit (Rohan Chand) farkasok nevelték fel. Az élete pedig kegyetlen sorsot vesz. Egy rémséges tigrissel, Sír Kánnal kell farkasszemet néznie, de más veszély is leselkedik rá. Ott van például a saját származása és múltja is.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

Andy Serkis egyik első rendezése a Maugli – egy picivel korábban fejezte be a Lélegzetvétel című életrajzi filmet Andrew Garfield főszereplésével. Igaz a stúdió részéről erre a posztra nem ő volt az egyetlen kiszemelt. Ron Howard és Alejandro González Inarritu (A visszatérő) neve is felmerült.

A filmet eredetileg 2016-ban szerették volna bemutatni. Viszont ez a premier meglehetősen sokat csúszott, ráadásul végül nem is mozis lett. A Disney ugyanis a saját élőszereplős Dzsungel könyve filmjével keresztülhúzta a számításokat. Igaz a Maugli a Disney sztorijának egy kissé más formában megálmodott változata. Egy sokkal sötétebb film a végeredmény – ezt pedig Serkis már a forgatások során is ígérte, hogy így lesz.

Eltérések persze egyébként is vannak. A Disney-s változat ugyanis 100%-ban Los Angelesben forgott, jó formán egy stúdióban, kék fal előtt. Serkis és csapata viszont habár az Egyesült Királyságban is rögzített jeleneteket egy stúdióban, viszont Dél-Afrikában is dolgoztak, ahol egy egész kis falut felépítettek.

Az eltérések sorát erősíti néhány új karakter is. Például Bhoot, az albínó kölyökfarkas, aki Maugli legjobb barátja. Vagy az angol vadász, John Lockwood – akit egyébként Kipling édesapja után neveztek el. Az eredeti sztoriban ugyan volt egy vadász, de ott Buldeo-nak hívták.

Serkis nem csak a rendezést vitte, egyik kedvenc időtöltésének is hódolt. Mo-cap ruhát öltött és Baluként járt, kelt, na és természetesen a hangját is adta a karakternek.

Az első terv a mozis premier volt, még a Disney filmje után is, ám néhány hónappal a premier előtt a Netflix megvásárolta a jogokat és alakítottak a premieren, végül saját oldalukon tették közzé a filmet.

Érdekesség lehet, hogy Ká, a kígyó az eredeti filmekben férfi vagy persze nem megszemélyesítjük, akkor hím. Viszont a Disney feldolgozásban és a Serkis-féle változatban is női hangot kapott. Esetünkben Cate Blanchett szólaltatja meg a kígyót.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here