Marvel Kapitány (2019)

0
1172

Elérkezett az idő arra, hogy a Marvel Filmes Univerzumában bemutassák az első női főszereplős szuperhős filmet. A megtiszteltetést Marvel Kapitányt érte, aki Brie Larson alakításában kelhet életre.

Film adatlap

Marvel Kapitány

 • Magyar cím: Marvel Kapitány
 • Eredeti cím: Captain Marvel
 • Műfaj: Akció, Kaland, Sci-Fi
 • Szereplők: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Jude Law, Annette Bening, Lashana Lynch, Clark Gregg, Rune Temte, Gemma Chan, Algenis Perez Soto, Djimon Hounsou, Lee Pace, Chuku Modu, Matthew Maher, Akira Akbar
 • Rendező: Anna Boden, Ryan Fleck
 • Forgatókönyvíró: Anna Boden, Ryan Fleck,
 • Amerikai bemutató: 2019. március 4.
 • Magyar premier: 2019. március 7.
 • Filmstúdió: Walt Disney Pictures, Marvel Studios, Animal Logic,
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: Captain Marvel
 • [ratings]

Tartalom

Az 1990-es években járunk, a Föld két idegen faj harcának nem várt részesévé vált. Ráadásul a küzdelembe Carol Danvers (Brie Larson) is belekeveredik. A földi nő nem akarja ezt, mégis az univerzum egyik legnagyobb hatalmú hőse lesz.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

A Marvel Kapitány a Marvel Filmes Univerzumának egy olyan részébe kalauzol el minket, ahol eddig még nem jártunk és nem ismertük. Tulajdonképpen az univerzum idővonalát tekintve ez lesz a legkoraibb sztori.

A filmben még láthatjuk majd Stan Lee-t, a Marvel atyját, aki 2018 év végén hunyt el.
A Marvel-es képregényekben egyébként összesen nyolc különböző Marvel Kapitány tűnik fel. Ezek közül négyet mi is megismerhetünk majd a filmben. Carol Danvers az egyik, de ott van a Kree szuperhős, Mar-Vell; a Skrull szuperhős, Khn’nr és Monica Rambea édesanyja, Maria, Carol Danvers szerepére többen is pályáztak. A lista elképesztően impozáns, Emily Blunt, Yvonne Strahovski, Rebecca Ferguson, Katheryn Winnick, Natalie Dormer és Katee Sackhoff neve is ott volt a listán. Végül Brie Larson lett a befutó.

A színésznő egyébként kőkeményen készült a szerepre, 9 hónapos edzésprogramon vett részt, amelynek keretében judózni, bokszolni és birkózni is tanult. Illetve egy amerikai légibázis tisztjével is kapcsolatban volt, hogy tőle is minél többet tanuljon.

Nem titok, hogy Samuel L. Jackson Marvel filmes karaktere, Nick Fury is fontos szerepet kap a filmben. Ráadásul így a fiatal Nick Fury-t ismerhetjük meg – a forgatásokat követően a színész a digitális technológiának segítségével fiatalították meg.

Ez a Marvel Filmes Univerzumának a 21. önálló filmje.

A főoperatőrje a filmnek Ben Davis volt, aki korábban A Galaxis őrzőin, a Bosszúállók: Ultron korán és a Doctor Strange-en is dolgozott.

A Marvel Kapitány önálló film elkészítését 2014-ben jelentette be a Marvel. Igaz az eredeti terv az volt, hogy a filmet 2018. július 6-án mutatják be, de a Pókember: Hazatérés és a Hangya és Darázs miatt átszervezték a premiernaptárat. Így aztán a tengerentúlon egyébként pont Nőnapon, március 8-án mutatkozhat be az újabb Marvel produkció.

A forgatások pedig 2018. március 19-én kezdődtek el. A csapat először Los Angelesben a Sony stúdiójában dolgozott, de az Edwards légibázison és a Lucerne-völgyében is forgott a kamera. A munkálatokat július 6-án fejezték be. Bár érdemes hozzátenni, hogy Brie Larson már ezt megelőzően is Marvel Kapitánynak állhatott. A Bosszúállók forgatásain, hiszen a Végjáték és a Végtelen háború egymás után forgott és előbbiben már Larsonnak is lesz szerepe.

A Marvel eddigi filmjei mindig bekerültek a Netflix kínálatában is. A Marvel Kapitány esetében viszont erre semmiképpen nem kell számítani. A Disney ugyanis Disney+ néven saját szolgáltatást indít, amelyen saját gyártású sorozatok is helyet kapnak, de ez a film is csak ott lesz majd hivatalosan elérhető.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here