Még márciusban lezárulhat a Disney – Fox házasság

0
404
Még márciusban lezárulhat a Disney – Fox házasság
Még márciusban lezárulhat a Disney – Fox házasság

Házasság, vagy ha úgy tetszik felvásárlás. A Disney ugyanis az évszázad üzleteként emlegetett deal végére tehet pontot hamarosan. Több mint 70 milliárdért felvásárolták a 20th Century Fox-ot, a tárgyalások pedig a végükhöz érhetnek.

Már az elmúlt év végén is sejteni lehetett, hogy a Disney nagydobásra készül és szőröstül-bőröstől felvásárolja a rivális stúdiót. Igaz sokan kételkedtek abban, hogy egy ilyen volumenű üzlet létrejöhet, de nem a kételkedőknek lett igazuk.

A csatába mondjuk időlegesen a Comcast is beszállt és igyekeztek felüllicitálni a Disney Stúdiót. Nem jártak szerencsével. A Disney első ajánlata olyan 53 milliárd dollárról szólt, amire a Comcast egy bő 10 milliárddal nagyobb ajánlattal reagált, a licitcsatába viszont a Miki egeres cég beleállt. 71,3 milliárd dollárt ajánlottak, amire a Comcast inkább kihátrált.

Az ajánlat elfogadása a Fox részvényeseinek részéről persze csak egy dolog volt, maga a folyamat pedig hónapokat vett igénybe, március 20-án viszont abszolút pont kerülhet a sztori végére, Bob Iger, a Disney vezérigazgatója szerint.

Filmrajongóként talán ez a frigy a Marvel filmek szempontjából nagyon izgalmas. A lépéssel ugyanis az X-Men karakterek és a Fantasztikus Négyes karakterek jogai is a Disney birtokába kerültek. Habár a stúdió feje is úgy fogalmazott, hogy majd csak a Bosszúállók: Végjáték után hajlandóak a tervekről beszélni. Az viszont nem kérdés, hogy a mutánsokat és a Fantasztikus Négyes hőseit is előszeretettel fogják beépíteni saját filmes univerzumukba.

Szerencsére úgy tűnik, hogy Deadpoolnak sem kell búcsút inteni, ugyanis a korhatáros filmeket a Disney valamilyen formában meghagyná, egy külön szekciót alakítanának erre. Ez pedig nem is csoda, hiszen olyan franchise-ok jogai is a Disney kezébe kerültek, mint az Alien, a Predator vagy a Die Hard. Valamint megemlíthetjük a Jégkorszakot, az Avatart, a Kingsman-t vagy A majmok bolygóját. Ezek pedig „csak” a mozifilmes érdekeltségek.

Emellett televíziós fronton is erősödött a Disney, hiszen a Fox égisze alá olyan szériák tartoznak, mint a Simpson család, a Family Guy, a Légió, az X-akták, a Modern család vagy az American Horror Story.

Azt hiszem ez az igazi tavaszi nagybevásárlás!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here