2020-ban a Pixar a folytatások helyett inkább az új és eredeti ötletekre koncentrál. Ilyen produkció lesz a Lelki ismeretek is, amelynek előzetese egészen lenyűgöző.

Tény, hogy az elmúlt években a Pixar kicsit háttérbe szorította az eredeti és új ötleteken alapuló animációs filmjeit. Kicsit mintha biztonsági játékot űzött volna a stúdió azzal, hogy javarészt korábbi sikereiket próbálták meglovagolni egy-egy folytatással.

Ezért persze nem feltétlen lehet vádolni őket, igaz mégis sok negatív szó érte a ház elejét. Ennek fényében pedig a fejesek úgy éreztek, hogy érdemes lehet az új ötleteken teret adni 2020-ban. Persze a koronavírus-járvány nem könnyítette meg az elkészült alkotások dolgát.

Na, mondjuk azt, hogy az Előre nem lett akkora siker, ne fogjuk a pandémiára. A Lelki ismeretek premierjének csúszása viszont már annál inkább a vírus következménye. A Pixar  újdonságát ugyanis még a nyáron szerették volna bemutatni, aztán később novemberre tolták a premier időpontját.

A Lelki ismeretek című újdonság előzetese viszont még időben befutott, ezt látva pedig bőven bizakodhatunk abban, hogy egy újabb Pixar klasszikussal és egy gyönyörű történettel leszünk gazdagabbak!

A film főhőse Joe Gardner, aki egy középiskolai zenetanár, javarészt szürke és hétköznapi életet él, ám egy alkalommal nagyon közel kerül álmához, ahhoz, hogy jazz zenész legyen. Mindez azonban úgy tűnik, hogy talán mégsem teljesülhet be, ugyanis egy különös fantáziavilágba kerül, ahol egy 22 nevű alakkal kell azon morfondíroznia, hogy mi is az emberi lélek valójában.

Mondanivalóval és izgalmas történettel bír a Lelki ismeretek, így egyelőre tényleg megmozgatja a kíváncsiságunkat és nem csodálkozunk, ha végül egy sikeres alkotással leszünk gazdagabbak.

A rendezést Pete Docter vezényelte, akivel mondhatni biztosra akart menni a stúdió, hiszen egy kétszeres Oscar-díjas szakemberről van szó, a Szörny Rt., a Fel! és az Agymanók is az ő nevéhez fűződik.

Az eredeti hangadók között pedig Jamie Foxx és Tina Fey nevével találkozhatunk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here