Kölcsönlakás (2019)

0
572

A Miniszter félre lép történetét kiötlő Ray Cooney újabb színpadi darabjából készült filmes feldolgozás. Ez alkalommal Dobó Kata rendezésében, Balla Eszter, Haumann Máté, Oroszlán Szonja, Szabó Simon és Kiss Ramóna főszereplésével.

Film adatlap

Kölcsönlakás (2019)

  • Magyar cím: Kölcsönlakás
  • Műfaj: Romantikus, Vígjáték
  • Szereplők: Balla Eszter, Haumann Máté, Klem Viktor, Martinovics Dorina, Fehér Tibor, Gosztonyi Csaba, Kiss Ramóna, Kopek Janka, Oroszlán Szonja, Szabó Simon, Zana “Ganxsta” Zolee
  • Rendező: Kata Dobó, Buda Gulyás
  • Forgatókönyvíró:Gábor Olivér Buss, John T. Chapman,
  • Magyar premier: 2019. február 14.
  • Filmstúdió:
  • Forgalmazó: InterCom
  • IMDb adatlap: Kölcsönlakás
  • [ratings]

Tartalom

Balázs (Haumann Máté) és Henrik (Klem Viktor) karakterében talán egyetlen közös pont van. Mindketten férjek, azonban egyébként teljesen különböznek egymástól. Balázsnak nagyon fontos a család, ennek jegyében most is a közös fészek felújításán fáradozik. Henrik viszont nem tud megállapodni, még mindig imád csajozni. Persze neki is fontos az otthon – ráadásul pont az, amit Balázs felújít – azonban javarészt azért, hogy legyen hova vinni a csajokat.

Aztán persze nem maradnak ki a képből a feleségek sem. Anikó (Balla Eszter), aki már a gyerekre vágyik vagy Linda (Martinovics Dorina), aki mindenképpen szeretne bosszút állni hűtlen férjén. A lakást felújító dízájner (Szabó Simon) közben szintén arra vágyik, hogy egy kicsit egyedül maradhasson a lakásban, de ezzel az őt szerelmével üldöző csaj (Kopek Janka) sincs másként.

A lakásban azonban elképesztően nagy az átmenő forgalom, ráadásul ezen a meglehetősen zűrzavaros napon mindenki összefut a falak között. A hűséges, a hűtlen, a szerető, a bosszúálló és persze a hazugságok sem maradnak el, amelyek egyre nagyobb méreteket öltenek. Talán már senki sem tudja, hogy pontosan mi is az igazság.

Képek

Előzetesek

Magyar szinkronos előzetes 01

Hírek és érdekességek

A film elkészítését 354 millió forinttal támogatta a Magyar Filmalap.

A Kölcsönlakás forgatása még 2018-ban zajlott. A stáb meglehetősen gyorsan haladt, hiszen május és június között a munka ezen részével elkészültek. A csapat javarészt a MAFILM stúdiójában dolgozott, de néhány fővárosi helyszínen is forogtak a kamerák.

A történet szerzője Ray Cooney, aki John Chapmannel közösen készítette el a sztorit, egy színpadi alkotás az övék. Cooney neve egyébként a Miniszter félrelép stáblistájáról is ismerős lehet, hiszen az a film is az ő művét dolgozta fel.

A filmes forgatókönyv persze nem egy az egyben vette át a sztorit, így a forgatókönyvírásból Búss Gábor Olivér is kivette a részét, akinek ezen a téren egyébként is nagy tapasztalata van. Korábban az Üvegtigris trilógián is dolgozott.

A Kölcsönlakás Dobó Kata első rendezése.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here