Most már tényleg vághatjuk a centit, hamarosan megérkezik a mozikba a Joaquin Phoenix főszereplésével készült új Joker film, ami merőben más lesz, mint az eddig megszokott képregényfilmek, de tuti, hogy valami zseniális alkotásra számíthatunk!

A legújabb előzetes legalábbis pont azt sugallja, hogy a Joker egy igazán zsigeri alkotása lesz. A legjobb persze az, ha javarészt elfelejtjük, de legalábbis átgondoljuk azt, amit a képregényfilmekről tudunk.

A Marvel zseniális a nagyívű és látványos alkotásokban. A DC esetében viszont kicsit más a helyzet, természetesen a Wonder Woman és az Aquaman egészen kiemelkedő, de alapvetően kevésbé volt sikeres a film univerzum kiépítése.

Így aztán a Warner nyomott egy újratervezést és úgy döntött, hogy a főcsapás mellett egy alternatív univerzumot is megalkot, ahol inkább karakterközpontú filmeket alkotnak meg. Ez pedig kapásból jobban állhat és csúnyán fogalmazva piaci rés lehet a képregénymozi fronton.

A Joker eddigi előzeteseit és most a legújabbat látva ez tényleg működhet. A végeredmény egy picit már-már művészfilmes alkotás lehet, ami tényleg más, mint amilyen képregényfilmeket eddig láttunk.

Egy karakterdráma lehet a végeredmény, amellyel a stúdió a legnagyobb filmes díjakat is megcélozza. Ez nem is titkolt vágy, Joaquin Phoenix-nek egy Oscar egyébként is hiányzik a vitrinből, pedig háromszor is közel került hozzá. Másrészt jelzés értékű az is, hogy a premier a Velencei Filmfesztiválon volt és Torontóba, a nemzetközi filmszemlére is vitték Todd Phillips rendezését.

Nekünk októberig várnunk kell, de nem kérdés, hogy hatalmasat szól majd a film. Nem a látványos robbanások miatt, inkább Phoenix játéka lehet elképesztő és egy remek karakterábrázolást láthatunk. Azt, hogy egy egyszerű stand-up-os fickó, miként lesz a Bűn Bohóc Hercege, hogyan válik Arthur Fleck a kegyelmet nem ismerő Jokeré. Ráadásul az R-es besorolás is azt ígéri, hogy a készítők a bemutatás során nem fognak finomkodni!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here