John Wick: 3. felvonás – Parabellum (2019)

0
964

Keanu Reeves ismét John Wick-ként zúzza le ellenfeleit a vásznon. Az elmúlt évek legjobb akciófilmje 2019-ben trilógiává bővül!

Film adatlap

John Wick: 3. felvonás - Parabellum

 • Magyar cím: John Wick: 3. felvonás – Parabellum
 • Eredeti cím: John Wick: Chapter 3 – Parabellum
 • Műfaj: Akció, Thriller
 • Szereplők: Keanu Reeves, Asia Kate Dillon, Ian McShane, Jerome Flynn, Jason Mantzoukas, Halle Berry, Mark Dacascos, Laurence Fishburne, Anjelica Huston, Robin Lord Taylor, Hiroyuki Sanada, Lance Reddick, Faith Logan, Robbie DeRaffele, Tiger Hu Chen,
 • Rendező: Chad Stahelski
 • Forgatókönyvíró: Derek Kolstad, Shay Hatten,
 • Amerikai bemutató: 2019. május 17.
 • Magyar premier: 2019. május 16.
 • Filmstúdió: 87Eleven, Lionsgate, Thunder Road Pictures
 • Forgalmazó: Freeman Film
 • IMDb adatlap: John Wick: Chapter 3 – Parabellum
 • [ratings]

Tartalom

John Wick (Keanu Reeves) élete továbbra sem irigylésre méltó. Menekülnie kell! Egyrészt 14 millió dolláros vérdíjat tűztek ki a fejére, másrészt az alapszabályt is megszegte – gyilkolt a Continental Hotel falai között.

Johnnak már ezért rögvest halál járt volna, ám a Continental igazgatója egérutat adott neki mielőtt felfüggesztette volna a tagságát. Azonban az előny talán így sem volt teljesen elég. Most meg kell próbálnia New Yorkból élve kijutnia. Ez azonban nem könnyű. Ha életben akar maradni, akkor ismét ölnie kell. Az ellenségei pedig rengetegen vannak.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

Keanu Reeves egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy feleslegesen nem szeretnék túlnyújtani ezt a franchise-t. Így aztán jó esély van arra, hogy ez lesz az utolsó felvonás kedvenc bérgyilkosunk történetében.

Chad Stahekski pedig úgy fogalmazott, hogy bizonyos szempontból a John Wick 3. része nem lesz nagyobb, mint a második felvonás volt. Viszont intenzívebb és ütősebb filmre számíthatnak a rajongók.

A Parabellum alcím egy latin mondásra utal. Si vis pacem, para bellum. Vagyis ha Békét szeretnél, akkor készülj a háborúra. Másrészről a Parabellum a 9mm-es kézifegyver egy alternatív elnevezése is.

Sofia szerepére többen is pályáztak. Jennifer Beals, Eva Longoria, Salma Hayek, Penelope Cruz, Marion Cotilliard, Uma Thurman és Marisa Tomei neve is felmerült. Végül Halle Berry lett a befutó.

A forgatókönyvet ismét Derek Kolstad készítette el. A forgatókönyvíró időközben a John Wick sorozat elkészítésére is felkérést kapott. Itt persze nem feltétlen Reeves akciózására kell számítani, sőt. Könnyen lehet, hogy nem is a fiatal John Wick kerül előtérbe, hanem a Continental részéről mutatják be a sztorit. A sorozat címe egyelőre ugyanis pontosan erre utal.

Kolstad egyébként közben egy Hitman sorozaton is dolgozik. Úgy tűnik valakinek nagyon bejönnek a bérgyilkosok.

A rendezést most is a kaszkadőrből lett direktor, Chad Stahelski vezényelte. A munkássága eddig ezen a téren három John Wick filmre terjed ki, ami azért elég erős ajánlólevél. Nem csoda, hogy az új Hegylakó film rendezésével is őt bízták meg. Emellett pedig a Gangsters of Shanghai című sorozaton is dolgozik. Valamint egy minisorozat is szerepel a tervei között. Ez lesz a Rain, amelyben talán nem is lepődsz meg, de Keanu Reeves kapja a főszerepet. Illetve a hírek szerint egy démonos képregényfilm, a Kill or Be Killed is ott van Stahelski listáján.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here