IMAX-ben igazán állat a Bosszúállók: Végjáték!

0
359
IMAX-ben igazán állat a Bosszúállók: Végjáték!
IMAX-ben igazán állat a Bosszúállók: Végjáték!

A Disney minden téren igyekezett nagyot dobni az új Bosszúállók filmmel . A forgatásokat például teljes egészében IMAX kamerákkal végezték, így IMAX moziban a legcélszerűbb és látványosabb a Végjáték.

Sőt, tulajdonképpen a stúdió nem is csak a Bosszúállók: Végjáték, hanem már a Végtelen háború esetében is a legújabb IMAX kamerákat alkalmazta. Nem is meglepő a dolog, hiszen a forgatások ugye szépen egymás után zajlottak. Akkoriban jelent meg a piacon az IMAX!Arri 2D digitális kamera, amelyből a stúdió be is vásárolt. Így aztán semmi akadálya nem volt annak, hogy a Végtelen háború és a Végjáték már ezzel a megoldással és technikai felszereléssel készüljön el.

Ez azért is fontos, mert így a Bosszúállók harmadik és negyedik felvonása lett az „első”, teljes egészében IMAX kamerával rögzített produkció.

Szóval, habár IMAX-filmek eddig is készültek, tulajdonképpen ez nem teljesen volt igaz, hiszen ilyen eszköz nem is nagyon állt az operatőrök rendelkezésére, másrészt olykor csak néhány jelenet készült ez erre a technológiára képes eszközzel.

A Disney pedig tulajdonképpen már a Végtelen háború premierje előtt és most is igyekezett demonstrálni azt, hogy miért is jobb, ha az ember IMAX-ben nézi meg a filmet. Sokkal nagyobb képkockákat kapunk. Ez akár 26%-os méretnövekedést is jelenthet. Tulajdonképpen a felső és az alsó részen is nyerünk egy kis teret.

Na persze, ezzel együtt azért az is igaz, hogy ha esetleg valaki nem IMAX-ben nézte vagy nézi meg a Bosszúállók: Végjátékot, azért nem marad le semmi fontosról. Az viszont tény, hogy az élmény IMAX-moziban most egy kicsit más és talán tényleg megéri kipengetni az árát, hiszen kifejezetten erre a technológiára igyekeztek finomhangolni a Végjátékot a készítők.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here