Halálos iramban: Hobbs és Shaw (2019)

0
1680

Dwayne Johnson és Jason Statham kiváló párost alkottak a Halálos iramban legutóbbi részeiben. Nem is csoda, hogy a stúdió egy velük készült spin-off mellett döntött, ami agyament zúzást ígér.

Film adatlap

Halálos iramban: Hobbs és Shaw (2019)

 • Magyar cím: Halálos iramban: Hobbs és Shaw
 • Eredeti cím: Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw
 • Műfaj: Akció, Kaland,
 • Szereplők: Dwayne Johnson, Idris Elba, Jason Statham, Eiza González, Vanessa Kirby, Eddie Marsan, Cliff Curtis, Teresa Mahoney, Stephanie Vogt, David Mumeni, Joe Anoa’i, John Tui, Viktorija Faith, Tim Connolly, Conlan Casal
 • Rendező: David Leitch
 • Forgatókönyvíró:Chris Morgan, Gary Scott Thompson
 • Amerikai bemutató: 2019. augusztus 2.
 • Magyar premier: 2019. augusztus 1.
 • Filmstúdió: George Square, Glasgow, Lanarkshire, Scotland, UK
 • Forgalmazó: UIP-Duna Film
 • IMDb adatlap: Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw
 • [ratings]

Tartalom

Luke Hobbs (Dwayne Johnson), az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat főnöke, egy kiváló ügynök. Deckard Shaw (Jason Statham) pedig egykor a brit elitkommandó tagja volt, de aztán kicsit rossz útra tért. Két teljesen különböző fazonról van szó, akikben egy dolog biztos közös: átkozottul utálják a másikat.

Most viszont mégis kénytelen összepacsizni és együttműködni. Feltűnik ugyanis egy igazi rosszfiú, aki talán még kettőjüknél is sokkal keményebb. Egy kibernetikusan felturbózott anarchistáról (Idris Elba) van szó, aki egy meglehetősen komoly fegyverhez jut, aminek az emberiség ihatja meg a levét. Gonoszunk ráadásul egy szakadár MI-6 ügynököt is legyőz, aki pedig történetesen Hobbs húga (Vanessa Kirby). Hobbs és Shaw ettől persze nem bírják egymást jobban, viszont mégis kénytelen összefogni, mert most csak közös erővel győzhetnek.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

A rendezést az első Deadpool filmet és az Atomszőkét rendező David Leitch vezényelte. Ennek okán nem meglepő módon Ryan Reynolds felvetette neki, hogy akár eljátszhatná ebben a filmben is Deadpool-t. Igaz nem Leitch volt az egyetlen, aki vállalkozott a feladatra, egy időben Shane Black nevét emlegették a film rendezőjeként.

Nem Dwayne Johnson lesz az egyetlen pankrátor a filmben. Joe Anoa’i is szerepet kapott, aki egyébként Johnson karakterének testvérét alakítja. Érdekesség lehet, hogy ők ketten a való életben is rokonok, no nem testvérek, csak unokatestvérek.

Leitch azt ígérte, hogy habár rengeteg akció, autós jelenet és őrület várható a filmben, igyekszik mégis a Halálos iramban filmektől eltérő művet letenni az asztalra.

A Hobbs & Shaw spin-off ötlete még a Halálos iramban 8. részénél merült fel. A producerekben merült fel egy Hobbs és Shaw különfilm ötlete, hiszen a két karakter között egészen zseniális volt a kémia. A forgatásokat követően pedig voltaképpen egész erősen kirajzolódott az ötlet és zöld utat kapott a forgatókönyv.

Ennek mondjuk nem mindenki örült. Vin Diesel már korábban összebalhézott Dwayne Johnsonnal még a Halálos iramban 8. részének forgatásain. Viszont a spin-off bejelentése után Michelle Rodriguez és Tyrese Gibson is úgy fogalmaztak, hogy ezzel az ötlettel az eredeti széria sérül. Annyiban talán igazuk volt, hogy a Halálos iramban 9. részének 2019-re tervezett bemutatóját egy évvel elhalasztották. Abban viszont úgy tűnik, hogy Johnson feltűnésére nem számíthatunk. Hobbs karaktere viszont ennek ellenére azért jó eséllyel a tizedik filmben ismét felbukkanhat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here