Befutott a 2018-as Grinch animációs film első előzetese

0
1102
Befutott a 2018-as Grinch animációs film első előzetese - jelenetfotó a filmből.
Befutott a 2018-as Grinch animációs film első előzetese - jelenetfotó a filmből.

Magyarországon pont Mikulás napján érkezik a mozikba az új Grinch film, amely animációs fronton igyekszik levenni a nézőt a lábáról. Az első előzetes kifejezetten meggyőzőnek tűnik.

Az Universal Pictures és az Illumination döntött úgy, hogy a soron következő Grinch filmet nem élőszereplősen meséli el, hanem egy animációs film formájában tálalja. A tengerentúlon a tervek szerint már novemberben megérkezhet a végeredmény. Nekünk pedig itthon ugyan várnunk kell egy kicsit, igaz a december 6-i premier csak fokozhatja majd az ünnepi hangulatot.

A rendezői poszton Scott Mosier nevével találkozhatunk, aki korábban nem igazán vezényelt még hasonló filmet, viszont a Shop-Stop vagy a Dogma producereként akár ismerős is lehet. A segítőtársa pedig ezen a poszton Yarrow Cheney volt.

Cheney fontos szakembernek számít az Illumination háza táján – már a Gru filmeken is volt szerencséje dolgozni, de a 2016-os A kis kedvencek titkos életén már direktori minősítésben is jelen volt. A sztorin igazából nem csavartak semmit, a Dr. Seuss által megálmodott, klasszikus mesét vitték vászonra.

Főhősünk egy izgalmas szerkentyűkkel barlangban éli kis életét, ahol persze vele van hűséges barátja, Max, a kutya. Grinch ezt leszámítva magányosan él, ezt szereti, csak akkor jár a közeli Kifalvába, ha esetleg kifogy az élelemből. Az életét azonban egy dolog nagyon zavarja, egy ünnep, ami mindennél jobban szúrja a szemét: a Karácsony!

Jelenetfotó a 2018-as Grinch animációs filmből.
Jelenetfotó a 2018-as Grinch animációs filmből.

A Karácsony, amely egyre nagyobb és egyre fényesebb Kifalvában, ráadásul az ott lakók is egyre hangosabban ünnepelnek. Most pedig még elképesztőbb ötlet pattan ki a kifalviak fejéből, a korábbiakhoz képest háromszor nagyobb Karácsonyt akarnak. Ez pedig már több a soknál, Grinch úgy dönt, hogy vissza kell szerezni az oly vágyott békét és nyugalmat, ez pedig csak úgy lehetséges, ha ellopja a Karácsonyt.

Hősünk elképesztő tervet eszel ki, úgy dönt, hogy Télapónak öltözik – ehhez még egy ügyefogyott rénszarvast is talál magának – ezzel a módszerrel pedig biztosra veszi, hogy elcsenheti az emberek elől a Karácsonyt. Ezzel együtt pedig ismét visszaszerezheti a nyugalmat és a békét.

Igen, ám, viszont eközben egy falubeli kislány, Cindy-Lou, néhány barátjával úgy dönt, hogy elrabolják a Télapót… A két kaland persze keresztezi egymást és elképesztő hacacárét eredményez.

Az új Grincs animációs film készítői egyébként igyekeztek nem elaprózni a dolgot – a címszereplőnek ugyanis Benedict Cumberbatch kölcsönzi a hangját az eredeti változatban. Érdemes feljegyezni a naptárakba: 2018. december 6. – Grincs animációs film a mozikban!

Grincs 2018. előzetes (trailer):

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here