Elemezzük ki a Bosszúállók: Végjáték második előzetesét!

0
351
Elemezzük ki a Bosszúállók: Végjáték második előzetesét!
Elemezzük ki a Bosszúállók: Végjáték második előzetesét!

Végre! Végre! Végre! Újabb előzetest kaptunk a Bosszúállók: Végjátékhoz, amelyben szerencsére néhány újabb jelenet is be lett ékelve. A sztori még így is meglehetősen titokzatos, de elemezzük ki, hogy mit is mutattak meg nekünk!

A trailer rögvest egy flashback jelenettel kezd, Tony Stark narrációjában az első Vasember-film egyik jelenete villan be, Tony pedig elmondja, hogy miként is szökött meg a barlangból és vált Vasemberré. Ezt követően viszont már a Benatar fedélzetén járunk és a megrongálódott Vasember maszkot láthatjuk, Tony éppen egy felvételt készít, habár ez a jelenet az első előzetesben is szerepet kapott.

Egy másik visszaemlékező pillanatban Pepper Potts ajándéka is látható, az ARK-reaktor, amit tony szeretett volna kidobni, Pepper viszont ajándékot készített belőle, ami később Tony életét is megmentette.

A következő képen már Pepper Potts is látható, amint Tony-t siratja. Mi már tudjuk, hogy Tony visszatér a Földre és megmenekül. Az viszont kérdés, hogy kinek is köszönhető ez. Egyes feltételezések szerint Pepper Potts is kiveszi ebből a részét, így aztán a Rescue páncélra is fontos szerep hárul majd.

A Benatarról egy külső képet is kapunk, reménytelenül sodródik az űrben, a fedélzetén Nebula és Tony Stark élelem és víz nélkül várják nem túl kecsegtető sorsukat.

A folytatásban egy Amerika Kapitány flashback részlet következik, még Az első bosszúállóból láthatunk egy rövidke jelenetet.

Egy New York-ról készült látképpel folytatjuk. Thanos terve úgy tűnik nem jött be. A pusztítást követően a Föld is hanyatlásnak indult.

Steve Rogers is megjelenik, meglehetősen elkeseredett arcot vág – a kilátástalanság erősödhet bennünk tovább. Bár talán pont a mentőakció, a visszavágás részleteit tárgyalja valakivel.

Sólyomszem sem marad ki. Éppen valakit oktat a következő jelenetben. Jó eséllyel Kate Bishop áll mellette, aki a 2005-ös Young Avengers című képregényben tűnt fel először. A Marvel Moziverzum filmjei már többször utaltak a fiatal Bosszúállókra. Talán most is erről van szó és talán az sem kizárt, hogy ők is szerepet kaphatnak az Őrült Titán elleni harcban.

Sólyomszem újból felbukkan, de már egy másik jelenetben, jó eséllyel valahol Ázsiában. Nem önmaga és megjelenik mellette Fekete Özvegy is. Ezt a jelenetet igazából már korábban is láthattuk. Kérdés, hogy pontosan miről is van szó. Lehet, hogy Sólyomszem elveszti a családját a csettintést követően és a világ ellen fordul. Fekete Özvegy pedig pont arra kéri, hogy segítsen, legyenek egy csapat és csinálják vissza Thanos szörnyű tettét!

Nem maradunk Asgard nélkül sem, persze ismét egy flashback részletről van szó, hiszen pontosan tudjuk, hogy mi történt az egykor virágzó helyen a Thor: Ragnarök végén. Thor és apja, Odin is látható lesz egy következő képen.

Újabb kép villan be, most az előző Bosszúállók-filmből. A Végtelen háború elporladó hőseit láthatjuk, Sólyom, Fekete Párduc, Skarlát boszorkány, Bucky és még sokan mások.

A következő képeken Steve Rogers, Fekete Özvegy és Bruce Banner beszélgetnek. Úgy tűnik, hogy szeretnének továbblépni, de mégsem törődhetnek bele abba, hogy a csettintés következményei valóban véglegesek. Érdekesség lehet, hogy Steve Rogers szakáll nélkül látható. Fekete Özvegy haja pedig ismét vörös és hosszabb is, mint korábban volt. Ez talán arra utal, hogy valamivel később járunk az időben, esetleg az időutazással kapcsolatos elméleteket hívatott megerősíteni.

Megjelenik Scott Lang azaz Hangya is. Civilben láthatjuk és kiderül, hogy kiszabadult a kvantumvilág fogságából, de nem igazán érti, hogy mi történt a világban. Az nem derül ki, hogy pontosan kinek is köszönheti azt, hogy sikerült visszatérnie.

A Bosszúállók új hajója, a Quinjet is látható egy rövid időre a város felett.

Újabb közös pillanat Sólyomszem és Fekete Özvegy főszereplésével. Valami próbáról beszélnek, de kicsit homályos lehet, hogy pontosan mire is céloznak. Jó eséllyel a végső háborúról.

Sólyomszem vagy ha úgy tetszik Ronin menekül és egy robbanásban is részt vesz, úgy tűnik nem szedd össze semmi igazán komoly sérülést.

Nem marad ki a buliból Mordály sem, aki egy kicsit másként is néz ki, mint korábban. Egy szemüvegszerűség van a fején. A mosómedve maga pedig Hadigépbe kapaszkodva, fegyverrel a kezében látható. Úgy tűnik, hogy Hadigép páncélzata is változott, még ha ez a beállítás miatt nem is teljesen egyértelmű.

Újból Sólyomszem, bár most civilben, a Bosszúállók főhadiszállásán látható. Az elvesztett szeretteit siratja. Talán most számolnak be neki arról, hogy ki is okolható mindezért. Esetleg a megoldást tálalták, ami nem ígérkezhet könnyűnek látva Clint ábrázatát.

Visszatér egy pillanatra Scott Lang is, immáron a Hangya ruházatban.

Thort is láthatjuk, a kezében ott a Vihartörő is, aminek ezek szerint a folytatásban is szerepe lehet.

Nebuláról is kapunk egy közelit. A háta mögötti részek ugyan nem tökéletesen kivehetőek, de elég nagy a pusztítás. Talán a végső csata helyszínén járunk.

Sólyomszem látható ismét, jó eséllyel azon a helyen, ahol a robbanás is történt néhány snittel korábban. Valamivel szembe kell néznie a hősnek.

Fekete Özvegy is látható, viszont szőkén, úgy tűnik, hogy trenírozza magát és eltökélt a bosszút illetően.

Amerika Kapitány is feltűnik, egyenruhában. Érdekesség lehet, hogy a régi ruháját láthatjuk, ráadásul a páncélja is nála van, amit még a Polgárháború végén eldobott.

Hangya is feltűnik ismét, immáron akciózás közben. Az mondjuk egyáltalán nem derül ki, hogy a jelenet esetleg a végső csatából való, vagy valahol máshol játszódik. Mintha egy ceruzát láthatnánk, esetleg egy irodában járhatunk.

Tony Stark is visszatér. Utolsó szavait rögzíti, ezeket természetesen Miss Pottsnak, a jegyesének címzi.

Egy újabb jelenetben már a Bosszúállók főhadiszállásán járunk ismét. A hőseink a már korábban is kiszivárgott ezüstszínű ruhában láthatóak. Kérdés, hogy erre a ruhára miért van szükség. Talán válasz erre az, hogy a csapatszellem miatt. Ám talán fontosabb lehet, hogy az időutazás, esetleg a kvantumvilágba történő utazás indokolja az új egyenruhát. A jelenetben Amerika Kapitány, Nebula, Hangya, Sólyomszem, Hadigép, Fekete Özvegy és Vasember is látható. Ez a kép bizonyíték lehet arra, hogy Vasember valóban visszatér a Földre!

Na és a végére Marvel Kapitány is feltűnik. Ez nem is meglepő, hiszen már a Marvel Kapitány mozifilm stáblistás jelenetében is megérkezett a hősnő a Bosszúállókhoz. Azt a jelenetet egyébként a Russo-testvérek forgatták. Most az előzetesben is szerepet kap Thor és Fekete Özvegy társaságában.

A helyzet az, hogy hangulatfokozásra elképesztőek a képsorok, más kérdés, hogy a sztorit és a Végjátékot illetően sokkal okosabbak azért nem lettünk. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne néznénk át újból és újból a jelenetsorokat, hátha valamit még kiszúrunk. Ha így történik nem maradunk némák!

A Bosszúállók: Végjáték film adatlapját itt találjátok.

Forrás: WideScreen.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here