Egy kutya hazatér (2019)

0
891

Az Egy kutya négy élete szerzőjének újabb négylábú története elevenedik meg. A kutya és az ember barátsága ismét megszólítja a lelkünk.

Film adatlap

Egy kutya hazatér
Egy kutya hazatér – poszter
 • Magyar cím: Egy kutya hazatér
 • Eredeti cím: A Dog’s Way Home
 • Műfaj: Kaland, Családi
 • Szereplők: Ashley Judd, Jonah Hauer-King, Edward James Olmos, Alexandra Shipp, Chris Bauer, Barry Watson, Motell Gyn Foster, Wes Studi, John Cassini, Brian Markinson, Patrick Gallagher, Broadus Mattison, Rolando Boyce, Cesar De León, Arielle Tuliao,
 • Rendező: Charles Martin Smith
 • Forgatókönyvíró: W. Bruce Cameron, Cathryn Michon
 • Amerikai bemutató: 2019. január 11.
 • Magyar premier: 2019. január 10.
 • Filmstúdió: Columbia Pictures
 • Forgalmazó: InterCom
 • IMDb adatlap: A Dog’s Way Home
 • [ratings]

Tartalom

Bella különleges kutyus. Egy kicsit ugyan öntörvényű, de igazán életerős és imádja a gazdáját, Lucas-t. Viszont egy váratlan eseménynek köszönhetően a két jó barát messzire sodródik egymástól.

Bella viszont úgy dönt elindul és felkutatja Lucas-t. Mit neki hegy, völgy vagy bármi szembe jövő akadály! Bella a vadonon is keresztülvág, ha kell a vadállatokkal is farkasszemet néz és egy lavinán is túljut. 600 kilométert kell kutyagolnia, de az út során nem csak veszély, hanem néhány barát is vár rá. Néha szeretik, simogatják és etetik, máskor pedig menekülni kényszerül – a célja viszont az, hogy hazaérjen és ismét jó barátja, Lucas mellett lehessen.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

A történet W. Bruce Cameron regénye alapján készülhetett el. A szerző egy másik történetéből 2017-ben készülhetett film – ez volt az Egy kutya négy élete. Fontos tudni, hogy az Egy kutya hazatér nem a folytatása a 2017-es produkciónak. Habár a siker nem maradt el, így a stúdió azt a sztorit is folytatná, sőt a végeredmény a tervek szerint még 2019-ben a mozikba kerül. Az lesz az Egy kutya négy útja.

Az újabb alkotás forgatókönyvének elkészítésében Cameron is kivette a részét, de ezen a téren segítsége is volt Cathryn Michon személyében, akivel nem is először dolgozott együtt, már az Egy kutya négy élete is közös szkriptjük volt, de a Muffin Top-on is együtt dolgoztak már néhány éve.

A felnőtt Bellát alakító kutyust Shelby-nek hívják és egyébként mentőkutya.

A forgatáson igazi farkasokkal dolgoztak együtt. Pontosabban keleti prérifarkasokkal. Érdekesség, hogy tulajdonképpen ezen állatok esetében új fajról van szó, a prérifarkas és a farkas keverékéről. Woyote vagy Coywolf néven hivatkoznak ezekre az állatokra az Államokban.

A rendezői székben Charles Martin Smith foglalhatott helyet. Ő speciel nem dolgozott a filmen. Viszont az állatos filmek számára sem teljesen ismeretlenek. A Delfines kaland első és második részét is Smith vezényelte, de az 1997-es Szájkosaras kosaras is Smith rendezésében készülhetett el.

Bella gazdiját Jonah Hauer-King alakítja.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here