Dzsungeltúra (2021)

0
2558

A Disney ikonikus kalandparkja kell életre Dwayne Johnson és Emily Blunt legújabb filmjében, amely bőven tartogat kalandokat az Amazonas dzsungelében.

Film adatlap

dzsungeltura poszter
Dzsungeltúra (2021) eredeti poszter
 • Magyar cím: Dzsungeltúra
 • Eredeti cím: Jungle Cruise
 • Műfaj: Akció, Kaland, Vígjáték,
 • Szereplők: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Jesse Plemons, Veronica Falcón, Paul Giamatti, Edgar Ramírez, Jack Whitehall, Andy Nyman, Mark Ashworth, Raphael Alejandro, Dani Rovira, Quim Gutiérrez, David Lengel, Emily Marie Palmer, Ilana Kohanchi
 • Rendező: Jaume Collet-Serra
 • Írók és Forgatókönyvíró:Glenn Ficarra, Michael Green, John Requa,
 • Amerikai bemutató: 2021. július 30.
 • Magyar premier: 2021. július 29.
 • Filmstúdió: Davis Entertainment, Flynn Picture Company, Seven Bucks Productions
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: Jungle Cruise
 • [ratings]

Tartalom

Lily Houghton (Emily Blunt) eltökélt nő. Tudósként pedig erre szüksége is van. Hiszi, hogy a gyógyító erejű Életfája valóban létezik és az Amazonas dzsungelében rálelhet. Csak, hogy ezt a kalandot kevesen vállalják. Nem úgy, Frank (Dwayne Johnson), a folyami hajós, aki többnyire a turistákat kicsit becsapva keresi a kenyerét, most azonban egy igazán őrült kalandba keveredik. A dzsungel ugyanis hemzseg a vadállatoktól és a kincses fára természetesen másnak is fáj foga.

Képek

Előzetesek

Dzsungeltúra (2021) - magyar szinkronos előzetes #1

Hírek és érdekességek

A film alapötletét a Disneyworldben található ikonikus park adta. Még 2006-ban merült fel először az ötlet, hogy esetleg érdemes volna egy filmet készíteni, ami a park tematikáját igyekszik kihasználni. 2011-ben arról lehetett hallani, hogy Tom Hanks és Tim Allen főszereplésével készülhet film a történetből.

A Dzsungeltúra több szempontból is kalandosnak nevezhető. Egyrészt azért, mert kisebb botrány robbant ki, amikor kiderült, hogy a két főszereplő nem egyforma bérezést kapott. Dwayne Johnson 22 millió dollárral lett gazdagabb, míg Emily Blunt, akinek nincs kevesebb képernyőn töltött ideje csak 9 milliót vághatott zsebre.

Ráadásul a premier sem alakult egyszerűen. Eredetileg 2019 októberének elején mutatták volna be a Dzsungeltúrát, ám a Disney kénytelen volt csúsztatni a premieren. Azt tervezték, hogy 2020 júniusa lehet a tökéletes időpont. A koronavírus-járvány okán azonban nem merték megtartani ezt a dátumot és végül 2021. július 29-re csúsztatták a bemutatót.

Dwayne Johnson negyedik alkalommal dolgozott a Disney Stúdiónak. Először a 2007-es Gyerekjátékon, majd jött két évvel később A Boszorkány-hegy, legutóbb pedig 2016-ban a Vaiana-hoz adta a hangját. Ezen a téren mondjuk Emily Blunt-nak sincs lemaradása: 2011-ben a Muppets volt az első Disney-filmje, majd jött a Vadregény és legutóbb 2018-ban a Mary Poppins visszatér.

Volt rá esély, hogy a filmet Patty Jenkins, a Wonder Woman rendezője vezényelheti le. Ebből viszont végül nem lett semmi, a feladatot Jaume Collet-Serra kapta. A spanyol rendező korábban a Viasztesteket, az Ismeretlen férfit, a Non-stopot, az Éjszakai hajszát vagy A zátony című filmeket rendezte. Ám úgy tűnik nem ez lesz az utolsó közös munkája Dwayne Johnsonnal, hiszen a Black Adam rendezését is Collet-Serra kapta meg a hírek szerint.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here