A Bosszúállók: Végjáték megdöntötte az Avatar rekordját

0
429
A Bosszúállók: Végjáték megdöntötte az Avatar rekordját
A Bosszúállók: Végjáték megdöntötte az Avatar rekordját

Már az elején sejteni lehetett, hogy nagyot megy majd a Bosszúállók: Végjáték. A Disney számításába nem is csúszott hiba, az Avatart is megelőzték és a legnagyobb bevételt termelő film lett a 2019-es képregénymozi.

A Disney célja egyrészt az volt a Bosszúállók: Végjátékkal, hogy egy epikus képregényfilmet hozzanak össze, ami megkerülhetetlen lesz a filmes világ számára. Emellett viszont jó eséllyel a Russo testvéreknek az is feladatuk volt, hogy egy sikeres, pénzügyileg is megkerülhetetlen film legyen a végeredmény. Ez utóbbi persze alapvetően nem volt kérdéses, az viszont annál inkább, hogy esetleg a bevételek tekintetében sikerül-e megelőzni a 2009-es Avatart, ami 2,789 milliárd dollárt termelt.

Tegyük hozzá, hogy a stúdió mindent meg is tett ennek érdekében. Az első „bevitt ütés” ugyanis nem volt elegendő, de egy bővített változatot is a mozikba küldtek, legalábbis több országban, ami megfelelően kozmetikázta az eredményeket. Nyáron pedig, három hónappal a premier után sikerült átlépni a fentebb említett irgalmatlanul magas összeget.

Ez pedig a Disney-nek elég is volt az üdvösséghez. Hozzá kell tenni, hogy a rajongók közül is sokan odaszóltak a stúdió óriásnak, hiszen a bővített változat igazából alig ért többet, mint az eredeti, így nem is volt kérdés, hogy leginkább a rekorddöntés lebegett a készítők szeme előtt. Végül is ez meglett.

Hozzá kell tenni gyorsan, hogy ezek az adatok általában az infláció figyelmen kívül hagyásával készülnek, ami valamelyest talán árnyalhatja a képet. Mindenesetre James Cameron, az Avatar készítője is gratulált ahhoz, hogy a szuperhősök lenyomták a Na’vik népes társaságát. Egy külön ehhez a gratulációhoz készült remek képet is közzétettek az Avatar Twitter oldalán.

Persze azért könnyen lehet, hogy a készülő új Avatar filmekkel Cameron szeretné visszaállítani a Na’vik elsőségét, amiben majd bőven lehet is ráció.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here