Bosszúállók: Végjáték (2019)

0
1476

2019 áprilisában befut a Marvel Filmes Univerzumának egyik legfontosabb alkotása, a legnagyobb mérföldkő, a Bosszúállók: Végjáték!

Film adatlap

Bosszúállók: Végjáték

 • Magyar cím: Bosszúállók: Végjáték
 • Eredeti cím: Avengers: Endgame
 • Műfaj: Akció, Kaland, Fantasy
 • Szereplők: Brie Larson, Scarlett Johansson, Karen Gillan, Bradley Cooper, Chris Hemsworth, Winston Duke, Chris Evans, Josh Brolin, Evangeline Lilly, Robert Downey Jr., Pom Klementieff, Tom Holland, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Dave Bautista
 • Rendező: Anthony Russo, Joe Russo
 • Forgatókönyvíró: Christopher Markus, Stephen McFeely, Stan Lee (történet), Jack Kirby (történet), Jim Starlin (képregény)
 • Amerikai bemutató: 2019. április 26.
 • Magyar premier: 2019. április 25.
 • Filmstúdió: Marvel Studios, Walt Disney Studios,
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: Avengers: Endgame
 • [ratings]

Tartalom

Thanos egyetlen csettintéssel rendet tett a Földön. Legalábbis ő így gondolja és úgy hiszi, hogy elvégezte a feladatát. A Bosszúállók azonban lehet, hogy másként gondolják. A csapat helyzete kilátástalan, meg is tizedelődött a létszám, de talán van megoldás és talán Thanos szörnyűséges tette helyre hozható, a titán pedig legyőzhető…

Képek

Előzetesek

Magyar szinkronos előzetes 01.

Magyar szinkronos előzetes 02.

Hírek és érdekességek

A történetről sejtéseink lehetnek, a Marvel viszont semmit nem árult el. Nem is lehetett könnyű dolgok az előzetes kapcsán. Az űrben sodródó Tony Stark-ot látjuk, Sólyomszem is előkerül és Scott Lang sem marad ki a buliból, Thanos pedig úgy tűnik megpihen. Konkrétumokat viszont nem kapunk. Naná, hiszen a stúdió jó eséllyel nem szeretné ellőni, hogy mire is számíthatunk pontosan a folytatásban. Még akkor sem, ha azért érezhetjük, hogy elvesztett hőseink, legalábbis egy részük valamilyen formában visszatérhet!

A film előzetese egyébként minden korábbi rekordot megdöntött. Nem meglepő módon a 24 óra alatt legtöbbet nézett előzetes lett. Másrészt pedig a YouTube-on egyetlen másik videó sem kapott 1 millió lájkot mindösszesen 4 óra leforgása alatt.

Evangeline Lilly és Paul Rudd számára sűrű volt a film forgatási időszaka – leginkább azért, mert ez a film és a Hangya és Darázs forgatásai egyszerre zajlottak.

Chris Evans immáron kilencedik alkalommal alakíthatja Amerika Kapitányt. Egyes vélemények szerint utoljára. Úgy tudni, hogy a színésznek egyrészt nincs újabb szerződése. Másrészt ő is pedzegette már, hogy szeretne más filmekben is szerepelni, a Marveles szerződés pedig nem meglepő módon kötöttség számára, hiszen 10 év alatt zajlott le ez a kilenc film.

Másrészt nem régiben a Twitter oldalán tett ki egy bejegyzést a színész, amelyben megköszönte, hogy egy időn keresztül alakíthatta Amerika Kapitányt és a Marvel-család részese lehetett. Sokak szerint ez a búcsú lehetett. Evans életében ez a 9. film, a Marvel Filmes Univerzumának pedig a 22. darabjáról beszélhetünk.

A pontos játékidő egyelőre nem ismert, de egyes vélemények szerint akár 3 órás is lehet a Végjáték.

A cím pedig valóban találó, nem csak a Thanos elleni küzdelem végét jelenti ez a film, hanem egy korszak is lezárul a Marvel Filmes Univerzumában, ez lesz ugyanis a Harmadik Fázis utolsó filmje. Komoly korszak ez és már korábban is úgy szóltak az ígéretek, hogy ezt követően komolyabb megújulásra és változásokra is számíthatunk. Elsősorban talán a karaktereket illetően. Erre mondjuk az is lehetőséget ad, hogy időközben a Disney felvásárolta a Fox-ot, így az X-Men és a Fantasztikus Négyes karaktereinek jogaival is ők rendelkeznek a jövőben.

A Bosszúállók: Végtelen háború és Végjáték forgatásai közvetlen egymás után zajlottak. Eleinte ugye arról is szó volt, hogy a harmadik és negyedik rész ugyanazon alcímet kapja és két fejezetben mesélik el a sztorit. Valahol ez történt, ám a Russo testvérek mégis jobban igyekeztek elválasztani a két sztorit egymástól. A Végjáték kifejezés egyébként érdekes módon az Ultron korában már elhangzott Tony Stark szájából.

A Russo testvéreknek ez a negyedik Marvel filmjük. Nem semmi ez, azt figyelembe véve, hogy kevésbé ismert sorozatok rendezésével kezdték a filmes szakmát, de felfigyeltek rájuk. A srácok pedig nem voltak restek kikaparni a gesztenyét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here