A vártnál sokkal több bevételt termelt a Marvel Kapitány

0
371
A vártnál sokkal több bevételt termelt a Marvel Kapitány
A vártnál sokkal több bevételt termelt a Marvel Kapitány

A Marvel idei első filmje, az első önálló női szuperhőst felvonultató Marvel Kapitány kiválóan szerepelt a jegypénztáraknál. A nyitó hétvége is bivalyerősre sikerült, de panaszra a folytatásban sem lehetett oka a stúdiónak.

Azt azért valljuk be, hogy a nyitó hétvége kapcsán azért sejteni lehetett, hogy a Box Office táblázat élére odapattan majd a Marvel Kapitány mozifilm. Ez annyira nem volt kérdés, hiszen a szuperhős filmeket zabálja a közönség.

Az viszont talán meglepőbb, hogy a nemzetközi adatokat is számításba véve a Marvel Kapitány 455 millió dollárt hozott össze a világon egyetlen hétvége alatt. Ez annyira bődületes szám, hogy például a Star Wars: Az ébredő Erő adatait is bőven megelőzi. Ráadásul, ha a világszerte elért bevételeket nézzük, akkor ennél jobbat csak a Bosszúállók: Végtelen háború produkált eddig – aztán persze majd jön a Végjáték is felülír mindent!

Az USA-ban sem nevezhető rossznak az ottani, 153 millió dolláros teljesítmény. A Bosszúállók-filmek persze ettől jobban szoktak teljesíteni, illetve a képzeletbeli listán a Fekete Párduc, az Amerika kapitány: Polgárháború és a Vasember 3 szerepelt csak jobban.
Ilyen erős nyitást követően pedig nem is volt talán kérdés, hogy meglesz a világszerte elért 1 milliárd dollár is a Marvel Kapitány számára. A stúdiónak pedig ezen a téren sem kellett csalódni. Meglett!

Végül majd 1,125 millió dollárt kaszált az első női szuperhős filmje a stúdiónak. Ennél pedig szinte csak a Bosszúálló-filmek és a Fekete Párduc rendelkezik impozánsabb mutatóval! Ennek fényében pedig valószínűleg nem is kérdés, hogy a Marvel részéről akár újabb Brie Larson főszereplésével készülő filmekben is van potenciál, de talán a jövőben a női szuperhősök is újabb önálló filmeket kapnak. Ahogy az például Fekete Özvegy esetében már biztosra vehető.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here