Batman [The Batman] (2021)

0
1768

2021-ben újabb Batman film érkezik, ez alkalommal teljesen új koncepció mentén, Matt Reeves rendezésében és Robert Pattinsonnal a címszerepben!

Film adatlap

Batman (2021)
Batman (2021) “első” eredeti poszter
 • Magyar cím: Batman
 • Eredeti cím: The Batman
 • Műfaj: Akció, Krimi, Dráma,
 • Szereplők: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Colin Farrell, Paul Dano, Andy Serkis, Peter Sarsgaard, John Turturro, Jeffrey Wright, Barry Keoghan, Con O’Neill, Alex Ferns, Max Carver, Charlie Carver, Amy Clare Beales, Jimmy Star
 • Rendező: Matt Reeves
 • Író/k és Forgatókönyvíró/k: Matt Reeves, Bob Kane, Bill Finger, Peter Craig
 • Amerikai bemutató: 2021. október 1.
 • Magyar premier: 2021. október ?
 • Filmstúdió: 6th & Idaho Productions, DC Comics, DC Entertainment
 • Forgalmazó: ?
 • IMDb adatlap: The Batman
 • [ratings]

Tartalom

Hivatalos szinopszis eddig még nem érkezett a filmhez. A hírek szerint azonban ez alkalommal egy nyomozósabb, noir stílussal keveredő végeredményre kell számítani, amelyben természetesen Batman igyekszik Gotham City érdekeit előtérbe helyezni és megvédeni a város polgárait. A hírek szerint Batmannak több ellenféllel és neves gonosszal is farkasszemet kell majd néznie!

Képek

Előzetesek

Batman [The Batman] (2021) - MAGYAR feliratos DC FanDome előzetes #1

Batman [The Batman] (2021) - Official Trailer (4K) | DC FanDome

Hírek és érdekességek

Matt Reeves egy interjúban elárulta, hogy nem azt a forgatókönyve vitte tovább, amelyet még korábban Ben Affleck készített. Ő maga egy teljesen más, sőt a korábbiaktól is eltérő Batman filmet szeretne a vászonra vinni. Az alapot a The Long Halloween című képregény biztosította számára és Batman nyomozói énje kerül majd inkább előtérbe, ehhez pedig Reeves szerint a noir stílus is rendkívül jól fog passzolni. A rendező amúgy 2017-ben kapta meg ezt a posztot. Akkor még azt lehetett hinni, hogy Ben Affleck főszereplésével készíthet új Batman filmet. Azonban végül sokat formálódott a dolog és egy fiatal Bruce Wayne/Batman főszereplésével álmodták meg a szkriptet.

A címszerepre több fiatal és nagyon tehetséges színész is pályázott. Jack Reynor, Alexander Ludwig, Jack O’Connell, Aaron Taylor-Johnson és Armie Hammer. Végül már csak ketten voltak versenyben a pozícióért, Robert Pattinson és Nicholas Hoult. Végül a stúdió előbbi színész mellett tette le a voksot. A színész pont akkor tudta meg a jó hírt, amikor a Christopher Nolan-féle Tenet első forgatási napja volt!

Egyes pletykák szerint minden eddiginél több ellenséggel és gonosszal kell majd szembenéznie Batmannek. Állítólag legalább hat gonosz bukkan majd fel a filmben, például Rébusz, Pingvin és Macskanő is. A legutóbbi pletykák pedig arról szólnak, hogy akár Joker is feltűnhet, ráadásul Johnny Depp alakításában.

A Macskanő szerepét Zoe Kravitz kapta. Michelle Pfeiffer, aki 1992-ben a Batman visszatérben formálta meg a karaktert azóta már tanácsokkal is ellátta a fiatal színésznőt. De gratulált neki Halle Berry is, aki a 2004-es, sajnos felejthető önálló Macskanő címszerepét játszottak. Illetve Anne Hathaway, aki a Nolan-féle A sötét lovag: Felemelkedésben formálta meg a karaktert, szintén örömét fejezte ki Zoe Kravitz szerződtetése kapcsán! Persze nem Kravitz volt az egyetlen jelölt. Lupita Nyong’o, Tessa Thompson, Gugu Mbatha-Raw, Alexandra Shipp és Logan Browning és Lady Gaga neve is felmerült. Sőt Ana de Armas, Ella Balinska, Zazie Beetz és Eiza González olvasópróbán is járták, ám nem lettek befutók. Hozzá kell tenni, hogy Zoe Kravitz amúgy megszólaltatta már a Macskanőt, még hozzá a 2017-es LEGO Batman: A film-ben!

Matt Reeves terve az volt, hogy a fiatal Jim Gordon szerepét Mahershala Ali-ra osztja. A színész azonban nem élt a lehetőséggel, inkább egy másik franchise részese lett. A Marvel szerződtette őt és ő lehet az új Penge!

Matt Reeves egy interjúban elárulta, hogy miközben a Batman forgatókönyvét készítette az 1976-os Taxisofőr című film egyik dalát hallgatta nagyon sokat, a Thank God for the Rain címűt.

Harvey Dent szerepét Jeremy Strongnak is felkínálták, de ő nem kért a lehetőségből. Nem tudni, hogy végül ezen a téren ki lesz a befutó.

Érdekesség lehet, hogy Bruce Wayne-nek van egy középső neve is, ami talán kevésbé ismert: Thomas. Nos, Robert Pattinson szintén van egy kevésbé ismert középső neve. Gondolom kitaláltad, hogy mi lehet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here