Egy milliárd dollárnál is többet termelt a DC siker képregény-mozija az Aquaman

0
548
Aquaman
Egy milliárd dollárnál is többet termelt a DC siker képregény-mozija az Aquaman

Fogalmazhatnánk úgy, hogy Aquaman jött, látott és győzött. A DC legújabb szuperhőse ugyanis a bevételi listán maga mögé utasította a bajtársakat.

Világszerte 1 milliárd dollárnál is többet sikerült kitermelnie a DC legújabb üdvöskéjének Aquaman-nek! James Wan rendezése ezzel a DC képregényfilmjei közül bőven a legsikeresebb lett, sőt még néhány Marvel filmet is sikerült beelőzni.

Persze ezt az adatot vizsgálva bőven érdemes kihangsúlyozni, hogy a film világszerte érte el ezt a kiugró eredményt. Ha csak az USA-beli adatokat vizsgálnánk, akkor a 300 millió dollár körüli összeg piszok jól hangzik, de az elmúlt évben a Fekete Párduc vagy a Bosszúállók: Végtelen háború is jobb eredményt tudott felmutatni, kétszer jobbat. Sőt, a Wonder Woman is 400 millió feletti összeget termelt ki az Egyesült Államokban.

Nemzetközi viszonylatban viszont elképesztőt ment az Aquaman, 760 millió dollár feletti összegről beszélhetünk. Tényleg csak az összehasonlítás miatt a DC másik sikere, a Wonder Woman hasonló viszonylatban 400 millióra volt jó, de mondjuk a Fekete Párduc is 650 milliónál állt meg, a nemzetközi adatokat figyelve.

Jelenetfotó az Aquaman mozifilmből.
Jelenetfotó az Aquaman mozifilmből.

A mihez tartás végett a DC eddig csúcstartóját a Batman Superman ellen-t is érdemes megemlíteni, az világszerte 870 millió dollárt zsebelt be.

Aminek szintén örülhetnek a stúdió háza táján, hogy az Aquaman nem is kapott rossz kritikákat. Persze a Wonder Woman azért nagyobb kedvenc volt, de a Batman Superman ellen vagy az Igazság Ligája kevésbé volt imádott alkotás.

A 2018-as filmek bevételi listáján ez az összeg az 5. helyre volt jó az Aquaman-nek. A Bosszúállók: Végtelen háború, a Fekete Párduc, a Jurassic World: Bukott birodalom és a Hihetetlen család 2. része tudott csak előzni. A Venom, a Bohém rapszódia, a Deadpool 2, a Hangya és Darázs vagy a tavalyi Mission: Impossible film mind-mind Aquaman mögé szorultak.

A stúdió ugyan a folytatás kérdését illetően még nem nyilatkozott, de aligha kell attól félnünk, hogy a közeljövőben Aquaman folytatás nélkül maradunk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here