Az Ég velünk! után Edward Norton újabb filmet rendezett. Ez alkalommal az Anyátlan Brooklyn című regényt dolgozta fel, igazi sztárparádés szereposztással. A film már előzetest is kapott!

Nem most volt, amikor Edward Norton legutóbb megpróbálkozott a rendezéssel. Az Ég velünk! című film ráadásul nem is sikerült rosszul, még néhány kisebb díjat is sikerült vele nyernie a színész-rendezőnek.

Új filmje, az Anyátlan Brooklyn viszont bőven más vizekre evez, hiszen egy komorabb hangvételű darabról van szó. Ráadásul Edward Norton ez alkalommal nem csak a rendezést vezényelte és a főszerepet vállalta, hanem a forgatókönyvet is ő hozta össze. Ez utóbbi Jonathan Lethem regénye alapján jöhetett össze.

A sztori az ’50-es években, New Yorkban játszódik, a főhősünk pedig Lionel Essrog, egy Tourette-szindrómás magánnyomozó. Az ilyen betegségben szenvedők kényszermozgásban szenvednek és akaratlanul is hangokat adnak ki. Hősünk pedig egy számára nagyon fontos nyomozásba kezd, hiszen barátját és egyben mentorát, Frank Minnát ölik meg. Essrog pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy megtalálja a gyilkost!

Utóbbi karaktert Bruce Willis alakítja, de egyébként is elég impozáns szereplő gárdával bír a film. Alec Baldwin, Willem Dafou, Michael Kenneth Williams és Leslie Mann is szerepet kapott az Anyátlan Brooklynban.

A forgatások nem voltak teljesen zökkenőmentesek. Tavaly márciusban egy időre le is állították a munkálatokat. Az egyik forgatási helyszínen tűz ütött ki. Az oltás során pedig Michael Davidson, egy 37 éves tűzoltó életét vesztette, két társa pedig megsérült. De néhány a stábból és a járókelők közül is sérüléseket szenvedtek.

A korhatárosnak szánt filmet a tengerentúlon november 1-én mutatják be, hazai premierről egyelőre nincs hír. Fontos viszont hozzátenni, hogy a nyári időszak végén több filmes fesztiválon már volt vetítés. Például Torontoban és Vancouverben is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here