Abrams olyat tett a Star Wars: Skywalker kora forgatásán, mint még soha!

0
339
Abrams olyat tett a Star Wars: Skywalker kora forgatásán, mint még soha!
Abrams olyat tett a Star Wars: Skywalker kora forgatásán, mint még soha!

A legújabb Star Wars film forgatásai cseppet sem volt gyaloggalopp. Különféle afférok miatt csúszott a forgatás, emiatt a premier is, ám a csapatnak még így is rohamtempóban kellett haladnia.

Egy filmforgatás biztos sosem egyszerű. Pláne ha az adott filmnek a Star Wars szavakkal kezdődik a címe. Egy friss interjúból kiderül, hogy a Star Wars: Skywalker kora munkálatai cseppet sem voltak egyszerűek. Ráadásul J. J. Abrams rendezőnek is olyat kellett csinálnia, amire a karrierje során korábban még nem volt példa.

Az idő ugyanis annyira szorította a készítőket, hogy miközben zajlott a forgatás, a vágók már gőzerővel dolgoztak azon, hogy a filmet összepakolják és az elkészült jeleneteket feldolgozzák.

Abramsről tudni kell, hogy ezt a fajta munkát nem igazán szereti. Most sem fűlött hozzá a foga, de nem volt mit tenni. Az ébredő Erő esetében ugyanis egészen sok ideje volt a csapatnak mindenre. Májusban kezdtek forgatni, októberre kész lettek és a következő év decemberén volt a premier. Talán több mint elég idő állt rendelkezésre az utómunkálatok esetében is. Abrams mindenen rajta tartotta a szemét.

Most viszont augusztusban indult a forgatás, februárig tartottak a munkálatok és sejteni lehetett, hogy nem lesz tartható a decemberi premier. Az a december premier, ami ugye eredetileg 2019. május 24-e lett volna. Colin Trevorrow viszont többször is átírta a forgatókönyvet és addig-addig csúszott mindent, hogy Trevorrownak útilaput kötöttek a talpára és Abrams vehette át a stafétát, immáron komoly rohamtempóban.

Maryann Brandon, a film vágója mondta el egy interjúban, hogy amikor rájöttek, hogy kevés az idő, akkor felvette a rendezőnek, hogy ő elkezdené a vágást. Abrams először azt mondta, hogy erről szó sem lehet, végül viszont látva a naptárat kénytelen volt beadni a derekát.

Ez persze koránt sem jelenti, hogy a sietség a minőség rovására ment volna, legalábbis nagyon reméljük.

A San Diego-i Comic-Conon jó eséllyel már láthatunk valami ütősebb ízelítőt is a Star Wars: Skywalker korából. Ám, ha mást nem, akkor az augusztus végi D23 Expon egészen biztosan ott lesz majd az új Star Wars film.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here