A tanítónő (2018)

0
647

Maggie Gyllenhaal legújabb filmje egy dráma, egy nőről, aki egy zseninek hitt fiatal fiú bűvöletébe kerül és súlyos dolgokra vetemedik, miközben segíteni szeretné a fiatalt.

Film adatlap

A tanítónő
A tanítónő – poszter
 • Magyar cím: A tanítónő
 • Eredeti cím: The Kindergarten Teacher
 • Műfaj: Dráma
 • Szereplők: Maggie Gyllenhaal, Gael García Bernal, Ato Blankson-Wood, Libya Pugh, Michael Chernus, Carter Kojima, Jillian Panlilio, Parker Sevak, Anna Baryshnikov, Noah Rhodes, Rosa Salazar, Daisy Tahan, Haley Murphy, Sam Jules, Carson Grant
 • Rendező: Sara Colangelo
 • Forgatókönyvíró: Nadav Lapid, Sara Colangelo
 • Amerikai bemutató: 2018. október 12.
 • Magyar premier: 2019. január 3.
 • Filmstúdió: Pie Films, Maven Pictures,..
 • Forgalmazó: ADS Service Kft.
 • IMDb adatlap: The Kindergarten Teacher
 • [ratings]

Tartalom

Lisa Spinelli (Maggie Gyllenhaal) a negyvenes éveiben jár, tanítónőként dolgozik. Alapvetően szereti a munkáját, rengeteg energiát fektet az egészbe, ám kezdi azt érezni, hogy a munkája inkább csak elveszi az energiát, vissza már sokkal kevesebbet ad. Az amatőr versíró körben azonban képes feltöltődni és pozitív élményekkel gazdagodni. Imádja a verseket és pont ezért villanyozódik fel, amikor meghallja az öt éves Jimmy (Parker Sevak) egyik versét.

A nő meg van győződve arról, hogy a fiú egy zseni, a verse pedig tökéletes. Lisa igyekszik minél több embernek elmondani a felfedezését, ám senkit nem hoz lázba – a szülők is úgy döntenek, hogy nem változtatnak Jimmy életén és inkább nem vesznek különösebben tudomást Lisa észrevételeiről. Az óvónő ezért úgy dönt, hogy saját maga veszi kezébe a dolgokat és azt teszi, amit az esze és a szíve diktál. A hosszas tépelődés után meghozott döntésének azonban meglehetősen súlyos következményei vannak és talán már nem teljesen a jó szándék áll az egész hátterében.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

A sztori Nadav Lapid eredetijét dolgozza fel. Az izraeli forgatókönyvíró és rendező még 2014-ben készítette el Az óvónő című filmjét szülőhazájában. A végeredmény több filmes fesztiválon is komoly sikert aratott. Ennek fényében pedig talán annyira nem meglepő, hogy a jogokat a tengerentúlon is megvásárolták és saját szájízük szerint alakították. A feladatot Sara Colangelo kapta, aki még új név a szakmában. Igaz a Little Accidents című rövidfilmjének hosszú változatát már elkészíthette, a második nagyfilmje A tanítónő.

A film világpremierje még 2018 januárjában volt a Sundance Filmfesztiválon. Később viszont a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták, ahol igazi közönségsiker volt. 2018. október 12-én a Netflix streamingszolgáltató kínálatába is bekerült.

A főszerepet az Oscar-jelölt Maggie Gyllenhaal kapta, akit az elmúlt időszakban a Fülledt utcák című sorozatban láthattunk.

Előző cikkCreed II (2018)
Következő cikkAsterix: A varázsital titka (2018)
A Rádió 7-ben pörgetem a legfrissebb slágereket. A filmek iránti szeretetem már kisgyerek koromban kialakult, azóta se küzdöttem le ezt a fertőzést. Tőlem értesültök a legfrissebb filmhírekről ezen az oldalon. Ha a keményebb műfaj érdekel, akkor a Horror-Filmek.Hu weboldalon is megtalálsz!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here