A csodagyerek (2019)

0
950

A Golden Globe és Emmy jelölt Taylor Schilling főszereplésével készült el A csodagyerek, amelyben egy édesanyának fia különös, már-már démoni viselkedésével kell szembe néznie.

Film adatlap

A csodagyerek (2019)

 • Magyar cím: A csodagyerek
 • Eredeti cím: The Prodigy
 • Műfaj: Horror, Thriller
 • Szereplők: Jackson Robert Scott, Taylor Schilling, Peter Mooney, Colm Feore, Paul Fauteux, Brittany Allen, Paula Boudreau, Elisa Moolecherry, Olunike Adeliyi, Janet Land, Martin Roach, Byron Abalos, Ashley Black, Tristan Vasquez, Nicholas McCarthy
 • Rendező: Nicholas McCarthy
 • Forgatókönyvíró: Jeff Buhler
 • Amerikai bemutató: 2019. február 8.
 • Magyar premier: 2019. február 7.
 • Filmstúdió: Orion Pictures, Vinson Films, XYZ Films
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: The Prodigy
 • [ratings]

Tartalom

Sarah (Taylor Schilling) kisfia egyre furcsábban viselkedik. Miles (Jackson Robert Scott) gyakorta mutat zavart viselkedést, a helyzete pedig egyre inkább elfajul. Az édesanyja így szakemberhez fordul segítségért. Azonban lehet sokkal komolyabb baj, Sarah érzése az, hogy a fiát démoni erők szállták meg. Döntenie kell: vagy anyatigrisként óvja a gyermekét vagy megpróbál az ösztönök túllépni és kideríteni azt, hogy mi állhat a szörnyű átváltozás mögött. A válaszokért a múltban kell kutatni, ez a feladat azonban könnyen elmoshatja a valóság és a képzelgések közötti határvonalat.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

Habár a fiút alakító Jackson Robert Scott meglehetősen fiatal, A csodagyerek mégis már a harmadik horrorfilmje. Korábban az Az-ban láthattuk, de szerepet kapott a Fear the Walking Dead-ben is.

A filmet Nicholas McCarthy rendezte, aki korábban Az egyezséggel rukkolt elő. Egy interjúban úgy fogalmazott, hogy ennek a filmnek az egyik jelenetét újra kellett vágniuk. A tesztvetítések során ugyanis olyan hangosan kiabált a közönség, hogy a jelenetet követő párbeszédből egy szót sem lehetett hallani.

A film eredeti címe nem a The Prodigy volt – Descendants néven futott, ami magyarul a leszármazottak, örökösök jelentéssel bír.

A forgatókönyvet Jeff Buhler írta, akiről először 2008-ban hallhattunk, akkor a Szanatórium című horror szkriptjét jegyezte, de ugyanezen évben az Éjféli etetés forgatókönyve is az övé volt. Az írót pedig úgy tűnik most igazán felfedezte magának a horroripar. A csodagyerek mellet ugyanis az új Kedvencek temetője szkriptjét is ő írta, de a Jákob lajtorjára remake vagy az új Átok film is az ő kezei közül kerülhetett ki. A jövőben pedig két újabb horror biztosan érkezik tőle, a Black River és a Down, Satan!

Taylor Schilling, a fiatal édesanyát alakító színésznő a Szerencsecsillag című moziban volt korábban látható, de az Orange is the New Black című sorozatban vagy Az Argo-akcióban is „találkozhattunk” vele. A sorozat több jelölést is hozott már számára, két alkalommal a Golden Globe-on volt esélye, de a 2014-es évben az Emmy-díjra is jelölték az ott nyújtott alakításáért.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here