X-Men: Sötét Főnix (2019)

0
1019

A Dark Phoenix Saga adta az alapját a soron következő X-Men filmnek, amely Simon Kinberg rendezésében készülhetett el és Jean Grey képességei kerülnek benne előtérbe, nem is akárhogy!

Film adatlap

X-Men: Sötét Főnix

 • Magyar cím: X-Men: Sötét Főnix
 • Eredeti cím: Dark Phoenix
 • Műfaj: Akció, Kaland, Sci-Fi
 • Szereplők: Sophie Turner, Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, James McAvoy, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, Evan Peters, Tye Sheridan, Kodi Smit-McPhee, Alexandra Shipp, Hannah Emily Anderson, Ato Essandoh, Daniel Cudmore, Evan Jonigkeit, Scott Shepherd
 • Rendező: Simon Kinberg
 • Forgatókönyvíró: Simon Kinberg, John Byrne (történet), Chris Claremont (történet), Dave Cockrum (történet)
 • Amerikai bemutató: 2019. június 7.
 • Magyar premier: 2019. június 6.
 • Filmstúdió: 20th Century Fox Film Corporation, Bad Hat Harry Productions, Donners’ Company,
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: Dark Phoenix
 • [ratings]

Tartalom

Egy mentőakció során baleset éri az X-Men csapat egyik tagját, Jean Grey-t (Sophie Turner) egy rejtélyes energiasugár találja el. Hősünk azonban rádöbben, hogy ez a baleset nem csak, hogy felerősítette a képességeit, de legalább annyira uralhatatlanná is tette azokat. A társak igyekeznek segíteni rajta, ám lehet, hogy képtelen bármit is tenni, Jean Grey pedig a Sötét Főnixé válik. A kérdés már csak az, hogy ezt vissza lehet fordítani, vagy az X-Men-eknek az emberiséget kell választaniuk egykori bajtársukkal szemben.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

Ez lesz az utolsó olyan X-Men film, amely a 20th Century Fox berkeiben készült el. A jogok ugyanis visszakerültek a Disneyhez a Fox felvásárlásával. Így aztán arra is jó esély lehet, hogy teljes reboot várható az X-Menek életében új színészekkel. A jó hír viszont az lehet, hogy a Marvel Filmes Univerzuma így tovább bővülhet, és egységes képet kaphat.

A film zenéjét Hans Zimmer szerezte. A kiváló zeneszerző először nem akarta vállalni a feladatot. Arra hivatkozott, hogy annyi és annyi szuperhős filmhez készített zenét, hogy ha lehet, akkor most nem élne a lehetőséggel. Simon Kinberg rendező azonban végül valahogy mégis csak rábeszélte a feladatra. Így aztán ez lett Zimmer hetedik képregényes munkája. Bár csak úgy jeleznénk, hogy ezt követően még a Wonder Woman 1984 zenéjének komponálását is elvállalta.

A film története 1992-ben játszódik. Érdekesség, hogy 2019-ben egy másik Marvel berkekből érkező, ’90-es években játszódó sztorit is kapunk. Az meg a Marvel Kapitány lesz.

Jessica Chastain talán meglepő, de először tűnik fel képregényfilmben. Igaz a stúdiók azért ostromolták már őt ezért korábban is. A Vasember 3. részében Maya Hansen szerepét szerették volna ráosztani, de a Hangyában Hope Van Dyne szerepét is felkínálták neki. Mindkét alkalommal nemet mondott a lehetőségre. Igaz most Lilandra szerepére nem ő volt az egyetlen jelölt, úgy tudni, hogy a stúdió Angelina Jolie-val is tárgyalt a szerepet illetően.

A Sötét Főnix forgatásai a Deadpool 2. részének forgatásaival egy időben zajlottak, sőt a Fox az Új mutánsokat is javarészt egyazon időben forgatta. Már persze, ha nem számítjuk az újraforgatásokat. A filmet ugyanis az eredeti tervek szerint 2018 novemberében mutatták volna be, 2018 márciusában azonban újraforgatásokat kellett elrendelni, így aztán februárra csúsztatták a Sötét Főnix premierjét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here