Vihar előtt (2019)

0
785

Matthew McConaughey és Anne Hathaway kapták a főszerepet a Vihar előtt című filmben, amelyben egy Serenity nevű hajó is nagyon fontos szerepet kap.

Film adatlap

Vihar előtt

 • Magyar cím: Vihar előtt
 • Eredeti cím: Serenity
 • Műfaj: Dráma, Misztikus, Sci-Fi, Thriller
 • Szereplők: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Diane Lane, Jason Clarke, Djimon Hounsou, Jeremy Strong, Charlotte Butler, David Butler, Rafael Sayegh, Michael Richard, Robert Hobbs, Kenneth Fok, Garion Dowds, John Whiteley, Edeen Bhugeloo
 • Rendező: Steven Knight
 • Forgatókönyvíró: Steven Knight
 • Amerikai bemutató: 2019. január 25.
 • Magyar premier: 2019. január 31.
 • Filmstúdió: Global Road Entertainment, IM Global, Ingenious
 • Forgalmazó: Big Bang Media
 • IMDb adatlap: Serenity
 • [ratings]

Tartalom

Baker Dill (Matthew McConaughey), a karibi paradicsom tengeti napjait. Azt gondolnánk, hogy a helyzete irigylére méltó, de ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk. Nyomasztja és kísérti őt sötét múltja. Viszont kénytelen a felszínen maradni, ezért Serenity nevű hajóján sporthorgászatra viszi a térségbe érkező turistákat. Duke (Djimon Hounsou) is segíti a munkáját, aki sokkal komolyabban veszi ezt az egészet. Dill ugyanis mindenáron egy kékúszójú tonhalat szeretne elfogni, már-már a megszállottja a halnak, amely mindig kicsúszik a kezei közül, ráadásul ez a rögeszméje már nem egy ember nyaralását tette tönkre.

Dill élete viszont még veszélyesebb vizekre sodródik, amikor felbukkan volt felesége, Karen (Anne Hathaway), aki annak idején egy gazdag férfi miatt hagyta őt hősünket. Karen azonban most nem várt kéréssel áll elő. Szeretné, ha Dill elvinné a férjét egy horgásztúrára, ahonnan azonban a férj már nem tér vissza. Dill küszködik az érzelmeivel, a múltjával és talán kénytelen rájönni, hogy ez alkalommal semmi sem az, aminek látszik.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

Komoly stáblistával bír a film. Stephen Knight rendezőt például Oscarra jelölték, még a Gyönyörű mocsokságokkal érdemelte ezt ki. Matthew McConaughey és Anne Hathaway pedig mindketten Oscar-díjasok. Viszont Djimon Hounsou-nak és Diana Lane-nek is vannak jelölései.

A filmet Mauritiuson forgatták és 2017 nyarán kezdték meg a munkálatokat.

A Csillagok között után a két főszereplőnek ez a második közös munkája. Igaz McConaughey már Djimon Hounsou-val is dolgozott együtt. Az még 1997-ben történt, az Armistad forgatásain.

Diane Lane szerepét eredetileg Uma Thurman-nek szánták, a színésznő viszont végül nem tudta vállalni a forgatást, így jött a képbe Lane.

Steven Knight nem csak a rendezést vezényelte, hanem a forgatókönyvet is ő írta.

A Vihar előtt nem teljesített tökéletesen a mozikban. McConaughey és Hathaway pedig ezért a stúdió okolta. A gondjuk ugyanis az volt, hogy nem igazán reklámozták a filmet, holott ez a megállapodásban benne volt. Ezzel aztán a két színész életének jó eséllyel leggyengébben teljesítő filmje lehet a végeredmény. A stúdió azzal védekezett, hogy a tesztvetítéseken meglehetősen gyengén szerepelt a film és lehetett sejteni, hogy nem lesz egy közönségkedvenc, ezért aztán a marketingbe végül pont emiatt fektette kevesebb pénzt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here