Az Űrdongó nem folytatás, hanem reboot volt?

0
407
Az Űrdongó nem folytatás, hanem reboot volt?
Az Űrdongó nem folytatás, hanem reboot volt?

Nem régiben egy érdekes teória látott napvilágot a Paramount Pictures legutóbbi sikerével, az Űrdongó filmmel kapcsolatban. Lehet, hogy a stúdió rebootnak szánta a sztorit, nem pedig folytatásnak?

Az Űrdongó bemutatása óta egyre többet hallani arról, hogy a Paramount tulajdonképpen úgy döntött, hogy inkább újraindítja a Transformers franchise-t, ezt pedig az Űrdongóval már voltaképpen meg is tették. A legutóbbi hírek ugyanis már inkább erről szólnak. Azért lehet ez meglepő, mert korábban a stúdió részéről is javarészt olyan hírek érkeztek, melyek szerint az Űrdongó az eddigi sztorivonal része.

A premier után viszont a Paramount Pictures néhány interjúban és szövegben már nem folytatásként hivatkozott a filmre, hanem rebootként kezdték emlegetni. Könnyen lehet, hogy a stúdió belátta, hogy talán ennek van több értelme.

A dolog kicsit meglepő lehet, hiszen nem rég még azt tervezték, hogy kibővítik a Transformers filmes univerzumát és egy egész szobányi írót felbéreltek a feladatra. Az utolsó lovag viszont megtette a hatását. Mark Wahlberg, a főszereplő is többször rosszállóan nyilatkozott, de végül kiderült, hogy Michael Bay is ott hagyja ezt az univerzumot öt film után.

Bay nem csinált rossz üzletet a stúdiónak, viszont tény, hogy Az utolsó lovag messze a várakozások alatt teljesített, még úgy is, hogy több mint 600 millió dollárt termelt a film, ám a cél 1 milliárd volt.

Az Űrdongó voltaképpen óvatos duhaj volt, hiszen 135 millióból készülhetett el és végül világszerte 466 millió dollárt termelt. Travis Knight filmje viszont kedvenc lett és tényleg jó eséllyel megágyazott az újabb filmeknek, például rögvest az Űrdongó második részének, amelyben a hírek szerint Optimus is fontos szerepet kaphat. Lehet ez lesz a helyes út a stúdió részéről és sikerül hamvaiból feltámasztaniuk a kissé megtépázott franchise-t.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here