Tyler Rake: A kimenekítés (2020)

0
1433

A Russo-testvérek produceri felügyelete mellett, Chris Hemsworth és David Harbour főszereplésével készülhetett el a Tyler Rake: A kimenekítés, amely egy eszement pörgős akciófilm.

Film adatlap

Tyler Rake: A kimenekítés
Tyler Rake: A kimenekítés eredeti poszter
 • Magyar cím: Tyler Rake: A kimenekítés
 • Eredeti cím: Extraction
 • Műfaj: Akció, Thriller
 • Szereplők: Chris Hemsworth, Bryon Lerum, Ryder Lerum, Rudhraksh Jaiswal, Shivam Vichare, Piyush Khati, Sara Rumao, Randeep Hooda, Aarti Kulkarni, Umakant Patil, Praveen Indu, Swapnil Kokam, Pankaj Tripathi, Neha Mahajan, Pallas Prajapati
 • Rendező: Sam Hargrave
 • Írók és Forgatókönyvíró:Joe Russo, Anthony Russo, Ande Parks
 • Amerikai bemutató: 2020. április 24.
 • Magyar premier: 2020. április 24.
 • Filmstúdió: Netflix, AGBO, T.G.I.M Films
 • Forgalmazó: Netflix
 • IMDb adatlap: Extraction
 • [ratings]

Tartalom

Tyler Rake (Chris Hemsworth) elveszített mindent, így képes arra, hogy bármikor kockára tegye az életét. Zsoldosként, rendkívül veszélyes küldetéseket vállal, hiszen tényleg hideg hagyja, hogy akár meg is halhat. Viszont képzett és tökéletes katona, így mindig győztesen kerül ki a csatákból. Most azonban minden korábbinál veszélyesebb küldetést vállal el, szokás szerint gondolkozás nélkül. Egy drogbáró elrabolt fiát kell kimenekítenie, ráadásul mindezt Bangladesben. A kaland ezúttal is könnyen Rake életébe kerülhet.

Képek

Előzetesek

Tyler Rake: A kimenekítés (2020) - magyar szinkronos előzetes #1

Hírek és érdekességek

A Tyler Rake: A kimenekítés Sam Hargrave rendezői debütálása, amelyben Anthony és Joe Russo, a legutóbbi két Bosszúállók film és az Amerika Kapitány: Polgárháború rendezői segítették őt. Nem véletlen, hiszen Hargrave kaszkadőrként dolgozott az említett filmeken, sőt számos más Marvel alkotáson is. Valamint A romboló, A burok, A magányos lovas esetében is. Sőt volt Hugh Jackman kaszkadőre is a Farkasban!

A film tartalmaz egy 11 és fél perces egybefüggőnek tűnő akció jelenetet is. Ez a mozgalmas, autós üldözést és bunyókat is magában rejtő jelenet tulajdonképpen több részletben készült el, de végül ügyesen vágták össze és effektezték a végeredményt, az említett illúziót keltve.

A forgatások az indiai Ahmedabad-ban zajlottak. A helyiek odavoltak azért, hogy Chris Hemsworth náluk forgat, ezért volt, aki 15 órát várt arra, hogy a színésszel találkozhasson és aláírást kérhessen tőle.

A film előkészítése során felmerült, hogy esetleg Arnold Schwarzenegger és Bruce Willis is szerepet kap a filmben, ám ebből nem lett semmi.

Az indiai helyszín mondjuk nem könnyítette meg a stáb életét. Indiában ugyanis betiltották a lőfegyvereket, ezért aztán a stábnak sem engedélyezték, hogy bármilyen fegyvert használjanak. Így aztán gumi prop fegyvereket kellett importálni a munkálatokhoz, olyanokat, amelyek mellőzik a mozgó alkatrészeket. Így aztán az utómunkálatok során is volt dolga az effektekért felelős csapatnak, hiszen az összes lövés esetében volt meló azzal, hogy igazinak tűnjenek a torkolattüzek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here