Top Gun 2 – Maverick (2020)

0
2857

Tom Cruise főszereplésével 2020-ban új Top Gun film érkezik, a korábbi sztori folytatása, még őrültebb akciójelenetekkel és mindennel, amiért a korábbi Top Gun-t imádtuk!

Film adatlap

top gun 2 maverick
Top Gun: Maverick (2020)
 • Magyar cím: Top Gun: Maverick
 • Eredeti cím: Top Gun: Maverick
 • Műfaj: Akció, Dráma,
 • Szereplők: Jennifer Connelly, Tom Cruise, Val Kilmer, Jon Hamm, Ed Harris, Miles Teller, Jake Picking, Jean Louisa Kelly, Glen Powell, Monica Barbaro, Jay Ellis, Manny Jacinto, Lewis Pullman, Jane Vande Voorde, Rachael Markarian
 • Rendező: Joseph Kosinski
 • Forgatókönyvíró:Ehren Kruger, Eric Warren Singer,
 • Amerikai bemutató: 2020. december 23.
 • Magyar premier: 2020. december 24.
 • Filmstúdió: Paramount Pictures, Skydance Media, Jerry Bruckheimer Films
 • Forgalmazó: UIP-Duna Film
 • IMDb adatlap: Top Gun: Maverick
 • [ratings]

Tartalom

34 évvel járunk az első Top Gun film után. Peter Maverick Mitchell kapitány (Tom Cruise), a Top Gun vadászpilóták kiképzője, úgy dönt, hogy a szárnyai alá veszi Goose fiát, Bradley-t (Miles Teller). A cél az, hogy a világ legjobb pilótáját nevelje ki a fiúból, ezzel együtt hősünk élete egyik legnehezebb küldetését is kénytelen teljesíteni.

Képek

Előzetesek

Top Gun 2 – Maverick (2020) - magyar szinkronos előzetes #1

Top Gun 2 – Maverick (2020) - magyar szinkronos előzetes #2

Hírek és érdekességek

Az első Top Gun filmet még 1986-ban mutatták be.

A Top Gun folytatása már régóta érlelődött Hollywoodban. Már 2012-ben úgy tűnt, hogy elkezdődhetnek a forgatások. A rendezést az első film direktora Tony Scott vezényelte volna, aki a Top Gun után olyan filmeket készített, mint A közellenség, Az utolsó cserkész vagy a Kémjátszma. Ám napokkal a forgatások megkezdése előtt Scott öngyilkos lett.

A pletykák arról szólnak, hogy a technika fejlődésének köszönhetően az új Top Gun filmben a drónok is nagyon fontos szerepet kaphatnak.

Tom Cruise már 2002-ben arról beszélt egy rádióinterjúban, hogy újra elfogja játszani Maverick-et.

Tom Skerrit nem tért vissza Viper szerepében.

Az eredeti tervek úgy szóltak, hogy még 2019. július 12-én bemutatják a Top Gun 2. részét. Egy héttel a Pókember: Idegenben után és egy héttel Az oroszlánkirály előtt érkezett volna Tom Cruise repülős alkotása. A munkálatok viszont nem a megfelelő tempóban haladtak – főként az utómunkálatok miatt, a vizuális effektek nem mindegyike készült volna el időben és a repülős jelenetek elkészítésével sem végzett volna a csapat. Így aztán 2020 nyarára tolták a megjelenést.

Vizuális effektekre természetesen tényleg számíthatunk, de Tom Cruise ezúttal sem hazudtolta meg magát. A jeleneteit kaszkadőr nélkül forgatta és igyekezett úgy dolgozni, hogy minél kevesebb CGI-t kelljen használnia.

A rendezést Joseph Kosinski vezényelte, akinek az első nagy játékfilmje a 2010-es Tron: Örökség volt. Ezt követően a Feledést, majd A bátrak című filmet dirigálta.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here