Itt az első magyar előzetes a Taxi 5. részéhez

0
707
Itt az első magyar előzetes a Taxi 5. részéhez
Itt az első magyar előzetes a Taxi 5. részéhez - érkezett egy plakát is.

Luc Besson 1998-ban legendát alkotott a Taxi című filmjével. Igaz a sztori fénye megkopott az elmúlt évek folytatásai okán, 2018-ban azonban újra cipőzik a gázpedált a fehér Peugeot-ban.

Luc Besson kiváló francia filmes, számos jól sikerült alkotás kötődik a nevéhez, a helyzet pedig az, hogy szerencsére az elmúlt években sem hagyott alább a párizsi születésű direktor és forgatókönyvíró fantáziájának szárnyalása. A franciahonban készült Taxi-filmeket egyébként speciel pont forgatókönyvíróként és producerként jegyzi. Ennek ellenére nem kétség, hogy a fehér csodajármű kalandja 1998-ban kellően nagy sikert aratott.

Nem is volt megállás, 2000-ben jött az újabb rész, amely talán valóban képes volt magasabb fokozatra kapcsolni. 2003-ban pedig már trilógia lett a sztori, 2007-ben pedig a negyedik felvonás is befutott. Ezt követően viszont úgy tűnt pont kerül a kaland végére, amit talán nem is feltétlen bántunk, kicsit úgy tűnt, hogy kifújt az egész.

Most azonban, 11 évvel később Besson újra tollat, vagy ha úgy tetszik billentyűzetet ragadotott és megírta a folytatást.

A rendezést ez alkalommal sem vállalta, viszont erre a posztra az egyébként főszerepben is felbukkanó Franck Gastambide lett a kiválasztott, a Taxi 5 magyar előzetes pedig igyekszik nem óvatoskodni.

A Taxi 5 két főszereplője.
A Taxi 5 két főszereplője.

Az persze rögtön feltűnhet, hogy habár Besson íróként visszatért, azonban sem Samy Naceri, sem pedig Frédéric Diefenthal nem tér vissza a főszerepben. A filmezéssel egyébként egyikőjük sem hagyott fel, Diefenthal inkább sorozatokban játszik, Naceri pedig francia filmekben, bár ő az elmúlt időszakban néhány balhéval is felhívta magára a közvélemény figyelmét.

Persze ismerős arc azért akad a vásznon Bernard Farcy személyében, aki a különc Gibert felügyelő szerepében újból visszatér és az előzetest elnézve semmit sem változott.

A történet szerint Sylvain Marot egy párizsi szuperzsaru, aki most mégis Marseille-be kell, hogy áttegye székhelyét. Nem önszántából, de a főnökei ragaszkodnak ehhez. Az ottani ügyet ugyanis jó eséllyel csak Sylvain képes felgöngyölíteni. Néhány olasz bandita kerül a célkeresztbe, akik tuningolt Ferrarikkal igyekeznek rettegésben tartani a várost.

Marot szerencsére egy társat is kap maga mellé, bár talán nem a legjobbat: Daniel unokaöccsét, aki Marseille legrosszabb sofőrje, viszont történetesen pont ő örökölte meg a legendás fehér taxit.

Taxi 5 magyar szinkronos előzetes:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here