Szerelmünk napjai (2018)

0
588

Egy Oscar-díjra jelölt kisfilm adta az alapját az Asa Butterfield és Sophie Turner főszereplésével készült filmnek, amelyben a romantika keveredik az időutazással.

Film adatlap

Szerelmünk napjai (2018)

 • Magyar cím: Szerelmünk napjai
 • Eredeti cím: Time Freak
 • Műfaj: Romantikus, Vígjáték, Dráma,
 • Szereplők: Asa Butterfield, Skyler Gisondo, Will Peltz, Sophie Turner, Mary Elizabeth Boylan, Caden J. Gregoire, Jillian Joy, Joseph Park, Aubrey Reynolds
 • Rendező: Andrew Bowler
 • Forgatókönyvíró:Andrew Bowler
 • Amerikai bemutató: 2018. november 9.
 • Magyar premier: 2019. február 7.
 • Filmstúdió: QC Entertainment, Rhodes Entertainment, Beach Pictures
 • Forgalmazó: Big Bang Media
 • IMDb adatlap: Time Freak
 • [ratings]

Tartalom

Stillman (Asa Butterfield) egy igazi zseni, szinte biztos, hogy nagydolgokra hivatott. Azonban ő is egy érző lélek, így amikor szerelme, Debbie (Sophia Turner) váratlanul szakít vele, akkor majd megszakad a szíve. Hősünk azonban igyekszik a felszínen maradni és mentőötletet eszel ki. Feltalál egy időgépet, aminek segítségével a kapcsolatukat szeretné helyrehozni. Ebben a kalandban ráadásul Stillmannek segítőtársa is akad, Evan (Skyler Gisondo) személyében.

A fiatal zseni igyekszik minden eseményt újra átélni és minden esetleges kínos mondatot szépen megfogalmazni és egy tökéletes kapcsolatot megalkotni. Stillman viszont úgy tűnik, hogy kénytelen rájönni, tökéletes kapcsolat nem létezik – akkor sem ha az ember időgépet épít és milliószor játssza újra a kapcsolat legfontosabb mozzanatait.

Képek

Előzetesek

Magyar szinkronos előzetes 01.

Hírek és érdekességek

Az alapul szolgáló film még 2011-es. A mostani alkotás rendezője Andrew Bowler és a felesége, Gigi Causey hozták tető alá a projektet és finanszírozták annak megalkotását. Nagyjából 25 ezer dollárt kellett ehhez előteremteniük. Megérte, hiszen 2012-ben a Legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjra jelölték az alkotást.

Andrew Bowler meglehetősen régóta dolgozik a filmes világban, bár többnyire producerként, illetve korábban több szkeccs megírásában is részt vett. Talán pont ezért nem is idegen tőle a vígjátékok világa. Ugyanakkor a rendezésben egyelőre kevesebb a tapasztalata, hiszen az egészestés Szerelmünk napjai mindösszesen a második rendezése.

A férfi főszerepben felbukkanó Asa Butterfield még mindig nagyon fiatal, de már rengeteg filmben találkozhattunk vele. Az angol születésű színész 2008-ban A csíkos pizsamás fiúban bukkant már szerepet kapott, de később A leleményes Hugo címszerepe is övé volt és a 2013-as Végjátékban is találkozhattunk vele.

A női főszerepet Sophie Turner kapta meg, akinek egyértelműen a Trónok harca hozta meg a világsikert. Az ottani sikernek köszönhetően az X-Men filmes univerzumának is részese lehetett. Az X-Men: Apokalipszisben a fiatal Jean Grey bőrébe bújhatott, de a 2019-ben érkező Sötét Főnixben is találkozhatunk majd vele.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here