Susi és Tekergő (2019)

0
2266

Kedvenc Disney négylábú barátaink, Susi és Tekergő ismét megmutatják magukat, ez alkalommal élőszereplős változatban.

Film adatlap

Susi és Tekergő (2019)
Susi és Tekergő (2019) eredeti poszter
 • Magyar cím: Susi és Tekergő
 • Eredeti cím: Lady and the Tramp
 • Műfaj: Kaland, Vígjáték, Dráma,
 • Eredeti szinkronhangok: Tessa Thompson, Justin Theroux, Sam Elliott, Ashley Jensen, Janelle Monáe, Benedict Wong, Clancy Brown, Nate ‘Rocket’ Wonder, Roman GianArthur Irvin, James Bentley, Jentel Hawkins, Ara Storm O’Keefe, Aemon Wolf O’Keefe, Thomas Mann, Kiersey Clemons
 • Rendező: Charlie Bean
 • Írók és forgatókönyvíró:Andrew Bujalski, Kari Granlund,
 • Amerikai bemutató: 22019. november 12.
 • Magyar premier: Nincs dátum
 • Filmstúdió: Taylor Made, The Walt Disney Company, Walt Disney Pictures
 • Forgalmazó: Nincs adat
 • IMDb adatlap: Lady and the Tramp
 • [ratings]

Tartalom

A Disney legújabb élőszereplős filmje, a jól ismert, 1955-ös klasszikust dolgozza fel. A történetet, amelyben Susi, a gazdag családban nevelkedett lány kutyus összebarátkozik egy kóbor kutyával. Ezt követően pedig a páros mondhatni elválaszthatatlan lesz.

Képek

Előzetesek

Susi és Tekergő (2019) - eredeti előzetes #1

Susi és Tekergő (2019) - eredeti előzetes #2

Hírek és érdekességek

A tengerentúlon a mozikba nem jut el a film. A Disney a saját streaming szolgáltatásának keretében, a Disney+-ra szánta az alkotást. Ez egyrészt a költségvetésen is meglátszott, hiszen a mozifilmeshez képest kisebb büdzséből készülhetett el a film. Ezért történhetett meg, hogy az állatszereplőket nem 100%-ban CGI megoldással keltették életre. Természetesen ilyen jelenetek is vannak, de a két főszereplőt több helyen valóban élő állatok alakítják.

A film a Disney saját streaming szolgáltatásnak debütálásakor, 2019. november 12-én már elérhető lesz a kínálatában!

A rendezést Charlie Bean vezényelhette, aki eddig többnyire animációs téren csillogtathatta meg tudását. Annak idején dolgozott a Gumimacik sorozaton, de a Pöttöm kalandokon is, sőt a Disneynek is melózott már korábban, hiszen a Timon és Pumbaa sorozat és film is olyan volt, amihez animációs szakemberként már volt köze. Rendezőként 2017-ben a Lego Ninjago – A filmet hozta össze, ezt követően az élőszereplős Susi és Tekergő a második nagy játékfilmje, amely ráadásul már tényleg élőszereplős.

A szereplők között a filmben feltűnik Ken Jeong, Thomas Mann, F. Murray Abraham és Adrian Martinez is. A Susi és Tekergő viszont inkább talán szinkronhangok terén erős. Susi hangját Tesse Thompson adja az eredeti változatban – ő szintén dolgozott már a Disney-vel, Marvel fronton, hiszen a Thor legutóbbi felvonásában találkozhattunk vele és állítólag abban a szerepben láthatjuk is még őt.

Tekergő hangja pedig Justin Theroux (Amerikai pszichó, A lány a vonaton) lesz. Mellettük Sam Elliott (Csillag születik, Országúti diszkó, A nagy Lebowski), Benedict Wong (Doctor Strange Mentőexpedíció, Napfény) és Janelle Monáe (A számolás joga, Holdfény, A védelmező) is a hangját adta a produkcióhoz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here