A Sötét Főnix második előzetese egy kicsit jobb, mint az első

0
362
A Sötét Főnix második előzetese egy kicsit jobb, mint az első
A Sötét Főnix második előzetese egy kicsit jobb, mint az első

A Fox utolsó X-Men filmjei nincsenek irigylésre méltó helyzetben. A premier rengeteget csúszott, ráadásul a végeredmények sem tűnnek ütősnek. A Sötét Főnix második előzetese viszont talán biztatónak nevezhető.

A Fox-Disney házasság, vagy ha úgy jobban tetszik felvásárlás egyáltalán nem tett jót az X-Men univerzumnak. Persze ne feledjük, hogy egy kicsit talán már az Apokalipszis idején is hiányzott a szufla a mutánsokból. Viszont a stúdió akkor még szabadakaratból bejelentette, hogy elkészülhet a Sötét Főnix, sőt egy horrorra hangolt X-Men mozi, az Új mutánsok is. Mindkét produkció elképesztő csúszásokkal érkezhet majd meg idén a mozikba. Az Új mutánsok a tervek szerint augusztusban és úgy, hogy a Disney részéről olyan pletykákról is hallani lehetett, hogy a stúdió inkább kukázná az egész filmet.

A helyzet pedig a Sötét Főnix esetében sem túl biztató. Az első előzetes és poszter ugyanis, fogalmazzunk kicsit pikírten, gatya volt. Ami talán nem is meglepő, hiszen a kasza ezen film felett is ott lebegett és még a Fox-os időkben is nehéz volt a helyzete.

Az időközben érkezett második trailer viszont egy kicsivel biztatóbb. Nem merjük azt állítani, hogy egy igazán jó X-Men filmet kapunk. Pedig szükség volna rá, hogy méltó lezárást kapjon a sztori. Az X-Menektől ugyanis jó eséllyel nem kell elbúcsúzni, viszont ettől a szereplőgárdától szinte biztos, hogy igen. A Disney pedig a Marvel Filmes Univerzumába fogja belegereblyézni a karaktereket, valószínűleg új színészekkel.

Az biztos, hogy az események Jean Grey körül forognak, akit a Trónok harcából ismert Sophie Turner alakíthat. Főnix ugyanis elég durva útra, sötét útra téved, ahonnét talán Charles Xavier és Magneto sem tudja őt visszahozni. Ráadásul a háttérben Jessica Chastain gonosza is igyekszik még inkább az X-Menek ellen hangolni a fiatal és zavarodott Főnixet.

A történet pontos alakulása egyelőre kérdés, bár érdekes pont lehet az a temetés motívum, ami néhány hivatalos fotón is feltűnt és az előzetesekben is el lehetett csípni belőle egy-egy képkockát. Jó eséllyel valakit elvesztünk az X-Menek közül és nem kizárt, hogy Jean Grey lesz ezért a felelős. A pletykák arról szólnak, hogy Mystique azaz Jennifer Lawrence karaktere lehet az, akitől ilyen formában is búcsúznunk kell.

Az X-Men: Sötét Főnix június 7-én érkezik meg a hazai mozikba.

A Sötét Főnix második előzetes:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here