Megerősítette a rendező, hogy parkolópályán a Star Trek 4. része

0
586
Megerősítette a rendező, hogy parkolópályán a Star Trek 4. része

Nagyon úgy néz ki, hogy a közeljövőben nem kell Star Trek mozifilm közben tömni magunkba a pattogatott kukoricát. Megerősítette a rendező, hogy parkolópályán a Star Trek 4. része.

Nincs jó hírünk a Star Trek rajongók számára. Habár a képernyős fronton eléggé hasít a Star Trek: Discovery, a mozivásznon kevésbé tűnik rózsásnak a helyzet.

Pedig nem is volt az olyan régen, amikor J. J. Abrams úgy nyilatkozott, hogy már konkrét tervei vannak a negyedik Star Trek filmet illetően. 2016-ban volt ez, még a Mindenen túl premierje előtt. Aztán tény, hogy az a Star Trek film talán nem feltétlen a várakozások szerint teljesített. Bár bukta még így sem lett, hiszen azért világszerte 350 millió dollár meglett alsóhangon.

Ám a stúdió most mégis inkább egyet visszalépett.

Ez mondjuk nem is biztos, hogy csoda, hiszen a produkcióval kapcsolatban legutóbb pont arról lehetett olvasni, hogy Chris Pine és Chris Hemsworth is jelezte, hogy kimaradnának a buliból. A dolognak egészen prózai oka van, mindketten fizetésemelést kértek. Ebben pedig igazuk is van, hiszen az elmúlt években azért bőven emelkedett mindkét színész népszerűsége. A stúdió viszont úgy tudni, hogy nem igazán repesett az örömtől, pláne, hogy az előző film sem volt egyöntetű kasszasiker, így aztán nem szívesen hizlalnák az amúgy is 180-200 millió dollár körüli büdzsét.

Jelenetfotó a Star Trek 3. részéből.
Jelenetfotó a Star Trek 3. részéből.

Pedig S. J. Clarkson személyében úgy tűnt, hogy a rendezőt is megtalálták. Ráadásul a Star Trek filmek történetében ő lehetett volna az első női rendező. A múlt idő pedig jogos a téma kapcsán, hiszen Clarkson nem régiben közösségi oldalán jelezte, hogy most a Trónok harca előzménysorozatán dolgozik, konkrétan a pilot rendezése a feladata. Hozzátette azt is, hogy mindez azért történhetett meg, mert a Paramount Pictures egyelőre jegelte a Star Trek 4. részét.

Ennek ellenére azért a CBS-en jól megy a sorozat, sőt ott újabb tervek és bővítések is szerepelnek az elképzelések között.

Egy másik felvetés szerint pedig az is lehet, hogy a Paramount Pictures előbb Quentin Tarantino-nak adna lehetőséget. A rendező nem olyan régen jelezte, hogy legközelebb Star Trek filmet szeretne készíteni, ráadásul egy korhatáros változatra gondolt, amihez már kész tervei vannak. Lehet a stúdió neki szavaz bizalmat – pláne ha mindezt mondjuk egy kicsit kisebb költségvetéssel is hajlandó lesz megvalósítani.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here