Pókember – Idegenben (2019)

0
1568

Peter Parker ismét önálló mozifilmben tér vissza. Hősünk ez alkalommal félre tenné a Pókember gúnyát és kikapcsolódna, de hát a szuperhősök élete nem mindig alakul a tervek szerint.

Film adatlap

Pókember – Idegenben
Poszter
 • Magyar cím: Pókember: Idegenben
 • Eredeti cím: Spider-Man: Far From Home
 • Műfaj: Akció, Kaland, Vígjáték
 • Szereplők: Jake Gyllenhaal, Zendaya, Cobie Smulders, Tom Holland, Samuel L. Jackson, Marisa Tomei, Jon Favreau, Angourie Rice, Martin Starr, Numan Acar, J.B. Smoove, Tony Revolori, Remy Hii, Jacob Batalon, Hemky Madera
 • Rendező: Jon Watts
 • Forgatókönyvíró: Chris McKenna, Erik Sommers, Steve Ditko (történet), Stan Lee (történet)
 • Amerikai bemutató: 2019. július 5.
 • Magyar premier: 2019. július 5.
 • Filmstúdió: Sony Pictures Releasing, Columbia Pictures Corporation, Marvel Studios,
 • Forgalmazó: InterCom
 • IMDb adatlap: Spider-Man: Far From Home
 • [ratings]

Tartalom

Pókembernek úgy tűnik nem jár a szabadság. Pedig hősünk már annyiszor bizonyított. Csapatban és szinte egyedül is megmutatta szakértelmét és azt, hogy helye van a szuperhősök között. Most azonban úgy érzi, hogy egy picit levetné ezt a köntöst. Szeretne ismét Peter Parker lenni és azt csinálni, amit a korabeli középiskolások.

Így, hát osztálykirándulásra indul a társaival, a fiatalok megpróbálják nyakukba venni Londont. A tervek azonban tervek maradnak, mert a szuperhősöknek nem jár a szabadság, így aztán amikor Mysterio (Jake Gyllenhaal) személyében egy újabb gonosz tör a világra Pókembernek akcióba kell lendülnie. A baj csak az, hogy talán egy minden eddiginél erősebb ellenféllel kell szembenéznie, akivel egyedül lehet nem lesz könnyű elbánni.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

A rendezést ismét Jon Watts vezényelte, ami az első film sikerét figyelembe véve talán annyira nem is meglepő.

A korai tervek szerint úgy tűnt, hogy Kraven is szerepet kaphat a filmben, Tom Holland pedig elkezdett kardoskodni, hogy Jason Momoa kapja meg a szerepet. Most azonban úgy tűnik, hogy Kraven nem lesz ott a Pókember – Idegenben.

Ez a film már a Marvel Filmes Univerzumának 4. fázisát készíti elő, annak az első üdvöskéje.

Jake Gyllenhaal korábban úgy tűnt, hogy szerepelhet Pókember filmben. Még a Tobey Maguire főszereplésével készült Pókember 2. esetében merült fel a neve, mint Pókember, miután Maguire megsérült és veszélybe került a szerepe. Persze azóta tudjuk, hogy akkor nem lett semmi Gyllenhaal Pókemberes szerepléséből.

A forgatások még 2018 júliusában kezdődtek el, a csapat pedig egészen jól haladt, hiszen október 16-ra a munkálatok ezen részével már végeztek is.

A hírek arról szóltak, hogy Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) is feltűnhet majd a filmben. Bár aztán Kevin Feige maga nyilatkozott úgy, hogy ez nem fog megtörténni – egyelőre pedig úgy tűnik, hogy ebből tényleg nem lesz semmi. Ha csak nem valami stáblista utáni jelenetben számíthatunk az ő feltűnésére. Már csak azért is, mert a Marvel 4. fázisában ő is adós lesz egy filmmel, hiszen a Doctor Strange 2. része is elkészülhet.

Ismerős arc viszont akad, hiszen már az előzetesből kiderült, hogy Nick Fury azaz Samuel L. Jackson ott lesz az új Pókember filmben. Sőt, nem ő lesz majd az egyetlen ismerős, hiszen Michael Keaton karaktere is újból előkerül. Ő és Jackson amúgy másodszor dolgoznak együtt, korábban a Robotzsaru rebootban találkozhattunk velük.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here