Az egykori horror klasszikusok újravirágzását éljük, így nem meglepő, hogy a Kampókéz történet is ismét megelevenedik. Az első előzetes mondjuk kifejezetten biztató lett!

A Kampókéz című horrort nem is olyan régre datálhatjuk, mint más klasszikusokat, hiszen az eredeti filmet 1992-ben mutatták be. Ráadásul ez a film jól sikerült, tényleg kiérdemelte már a klasszikus jelzőt, még ha a két folytatásban már kevesebb volt a potenciál.

Mindenesetre Jordan Peele, korunk egyik rendező zsenije, a Tűnj el! és a Mi direktora úgy döntött, hogy érdemes volna új életet lehelni a kalandba. A forgatókönyvet be is vállalta, a rendezést viszont Ni DaCosta kapta és az egészre úgy hivatkoztak mint egy spirituális folytatása a korábbi alkotásnak.

Persze klasszikus filmhez, klasszikusan odaillő főszereplő is dukál. Esetünkben Tony Todd volt az, aki megformálta a címszereplő karaktert és neki az új filmben is jutott lehetőség.

A főszerepben Yahya Abdul-Mateen II. tűnik fel, aki nem először kap szerepet Peele produkcióban, hiszen a Mi-ben is láthattuk, sőt az Aquaman Fekete Mantájaként is emlékeink között élhet alakítása. Mellette Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo és Vanessa Williams is látható lesz a vásznon.

A Kampókéz előzetes jól sikerült, ütős produkciót vetít előre, ráadásul azért Peele munkásságát ismerve, szinte nem is kétség, hogy emlékezetes filmmel fogunk gazdagodni hamarosan.

Az eredeti terv úgy hangzott, hogy 2020. június 11-én küldik mozikba az új Kampókéz filmet, ám a járványhelyzet keresztbe húzta a számításokat. A stúdió azonban nem érezte azt, hogy egy egész évet kellene váratni a rajongókat. Legalábbis úgy tudni, hogy szeptember végén, ha lehetőség lesz rá, akkor mozikba küldenék a várva várt végeredményt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here