Joker (2019)

0
1180

Joker a DC univerzumának legismertebb gonosza, vagy talán legnépszerűbb, hiszen az igazi történetét kevésbé ismerjük. Most azonban Joaquin Phoenix alakításában lerántják a leplet a valódi Jokerről.

Film adatlap

Joker (2019)

 • Magyar cím: Joker
 • Eredeti cím: Joker
 • Műfaj: Krimi, Dráma, Thriller
 • Szereplők: Robert De Niro, Joaquin Phoenix, Marc Maron, Zazie Beetz, Shea Whigham, Frances Conroy, Bryan Callen, Brian Tyree Henry, Brett Cullen, Douglas Hodge, Glenn Fleshler, Bill Camp, Josh Pais, Jolie Chan, Isabella Ferreira
 • Rendező: Todd Phillips
 • Forgatókönyvíró:Todd Phillips, Scott Silver
 • Amerikai bemutató: 2019. október 2.
 • Magyar premier: 2019. október 3.
 • Filmstúdió: BRON Studios, Creative Wealth Media Finance, DC Comics
 • Forgalmazó: InterCom
 • IMDb adatlap: Joker
 • [ratings]

Tartalom

Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) mondhatni egy lúzer, egy lecsúszott stand-up-os, akire többnyire a kutya sem kíváncsi. Talán pont ez a baj, ha közönségkedvenc lenne, minden máshogy alakul. De nem így történik Fleck pedig egy pszichopata gyilkos lesz, aki Joker néven válik ismertté és Batman legádázabb ellenfele lesz. Hogy miként történik ez meg, hogy születik egy őrült gyilkos, talán egy kis humor is kell hozzá, a többit pedig Todd Phillips meséli el.

Képek

Előzetesek

Magyar szinkronos előzetes 01

Hírek és érdekességek

Todd Phillips rendező munkássága eddig mondhatni könnyedebb volt, hiszen például a Másnaposok trilógia fűződött a nevéhez, a Terhes társaság vagy a Haverok fegyverben.

A rendező egy interjúban arról beszélt, hogy a Joker elkészítése során nagyhatással volt rá Martin Scorsese munkássága, így például a Taxisofőr, a Dühöngő bika vagy a Komédia királya. Így aztán nem is csoda, hogy Robert De Niro is szerepet kapott a Jokerben. Ráadásul kicsit talán hasonlót, mint a Komédia királyában.

Joaqiun Phoenix komoly átváltozáson ment keresztül a szerep kedvéért, sokat leadott súlyából. Ez volt az első képregényes szerepe. Igaz a Dr. Strange címszerepére is kapott felkérést, de azt végül nem vállalta.

A készítők és a stúdió is jelezte, hogy habár a főhős Joker, mégis az eddigi DC filmes univerzumnak nem része ez a film. Egy önálló alkotásként kell rá tekinteni.

Jokert eddig mindig olyan színész alakította, aki Oscar-díjas volt vagy elismerést kapott. Jack Nicholson, Heath Ledger és Jared Leto is. Igaz Heath Ledger pont ezért a szerepért, posztumusz kapott elismerést. Joaquin Phoenix mondjuk még nem Oscar-díjas, de három jelölése volt élete során. Igaz a szerepre nem ő volt az egyetlen jelölt. Állítólag Bill Skarsgard neve is felmerült, sőt arról is lehetett hallani, hogy Leonardo DiCapriot szeretnék megnyerni a szerepre.

Sophie Dumond szerepét végül Zazie Beetz kapta meg, akinek nem ez az első képregény filmje. A Deadpool 2. részében is láthattuk őt, Dominot alakította. Jó eséllyel nem is utoljára, hiszen vele állítólag az X-Force filmben is találkozhatunk majd.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here