Jégvarázs 2 (2019)

0
1083

2019-ben a Disney végre folytatja sikertörténetét, érkezik a Jégvarázs 2. része az ismert és imádott karakterekkel.

Film adatlap

Jégvarázs 2. (2019)
Jégvarázs 2. (2019) poszter
 • Magyar cím: Jégvarázs 2.
 • Eredeti cím: Frozen II
 • Műfaj: Animációs, Kaland, Vígjáték
 • Szinkronhangok: Jonathan Groff, Kristen Bell, Evan Rachel Wood, Sterling K. Brown, Josh Gad, Idina Menzel, Santino Fontana
 • Rendező: Chris Buck, Jennifer Lee
 • Forgatókönyvíró:Jennifer Lee (karakter), Allison Schroeder (forgatókönyv)
 • Amerikai bemutató: 2019. november 22.
 • Magyar premier: 2019. november 21.
 • Filmstúdió: Walt Disney Animation Studios, Walt Disney Pictures
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: Frozen II
 • [ratings]

Tartalom

Anna, Elsa Kristoff és Olaf egy minden eddiginél nagyobb kalandra vállalkozik. Útra kelnek és a sűrű erdő felé veszik az irányt, úgy hiszik ugyanis, hogy ott válaszokat kaphatnak a királyság misztikumával kapcsolatban és talán önmagukkal kapcsolatban is.

Képek

Előzetesek

Magyar szinkronos előzetes #01

Magyar szinkronos előzetes #02

Hírek és érdekességek

A Jégvarázs 2013-ban mutatkozott meg a közönség előtt és hamar belopta magát a kicsik és nagyok szívébe. Ráadásul nem csak az egyszeri nézők, hanem a kritikusok is imádták Chris Buck és Jennifer Lee filmjét. Az első film számos díjat zsebelt be, köztük a legjobb animációs film díját, de a Let Me Go (vagyis Legyen hó) című főcím dal is nem meglepő módon aranyszobrot ért.

A rendezői poszton ismét a sikerpáros térhetett vissza és habár a forgatókönyv felett is volt „uralmuk”, a szkriptet most mégis más jegyezte. Allison Schroeder, aki annak idején a Bajos csajok 2. részét írta vagy Az álompasi forgatókönyve is neki köszönhető. Az elmúlt időszakból viszont ennél is jobb filmek fűződnek a nevéhez: A számolás joga és a Barátom, Róbert Gida szkripjtén is volt lehetősége dolgozni.

Az animációs filmben természetesen az eredeti hangadók is visszatérnek. Így aztán Kristen Bell (Anna), Jonathan Groff (Kristoff), Idina Menzel (Elsa) és Josh Gad (Olaf).

A stúdió viszont ezen a téren is igyekezett még jobban erősíteni. Így aztán a háromszoros Golden Globe jelölt Evan Rachel Wood (Westworld, Bármi megteszi, Tizenhárom) is szerepet kapott, bár egyelőre nem pontosan tudni, hogy kinek adhatja a hangját.

Valamint a Golden Globe díjas Sterling K. Brown (Fekete párduc, Rólunk szól, Predator – A ragadozó) nevét is érdemes megemlíteni, aki szintén csatlakozott a hangadókhoz.

Habár a Jégvarázs 2. részére meglehetősen sokat kellett várni, azért a készítők nem hagyták teljesen történet nélkül a rajongókat. 2015-ben ugyanis bemutatták a Jégvarázs: Party Láz című rövidfilmet, amely 8 percben szórakoztatta a nagyérdeműt. Valamint 2017-ben egy kicsivel hosszabb, karácsonyi kiadás is következett – ez volt az Olaf karácsonyi kalandja. Érdekesség lehet, hogy ez utóbbin nem Buck és Lee dolgozott rendezőként – ők már a Jégvarázs 2-vel voltak elfoglalva.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here