James Cameron új részletet osztotta meg az Avatar folytatásáról

0
538
James Cameron új részletet osztotta meg az Avatar folytatásáról
James Cameron új részletet osztotta meg az Avatar folytatásáról

Ugyan még mindig van másfél évünk az Avatar 2. részének premierjéig, ám a forgatások már befejeződtek, James Cameron pedig megosztott egy kis ínyencséget a rajongókkal.

Az első Avatar filmet még 2009-ben mutatták be. A siker nem is volt kérdés, hiszen a teljesen újszerű technológiával készült, szó szerint varázslatos film rögvest levette a nézőket a lábukról. Hatalmas kasszasiker lett a végeredmény, a folytatásra pedig azóta is várunk.

Az eltelt évek alatt Cameron többször beszélt a terveiről, többször húzták és halasztották a forgatások megkezdését, míg végül csak forogni kezdtek a kamerák. 2017 nyarán történt meg ez utóbbi dolog, az év elején pedig ha minden igaz be is fejeződtek a forgatások. A szokatlanul hosszúnak nevezhető forgatási időnek is van oka, hiszen a stáb rögvest felvette a második és a harmadik részt. Így aztán 2020-ban az egyik, 2021-ben pedig a másik film is megérkezhet. Ha pedig ezek sikeresen teljesítenek, akkor még két újabb filmmel gazdagodhat az Avatar filmes univerzuma.

A sztoriról viszont továbbra is meglehetősen keveset tudni. Ami biztos, hogy picit ugrunk az időben, az előző felvonáshoz képest. Jake (Sam Worthington) és Neytiri (Zoe Saldana) immáron egy párt alakítanak és egy kislányuk is lesz, aki a sztori egyik főszereplője lesz.

Cameron most egy interjúban arról is beszélt, hogy a film egyik hosszabb és nagyon fontos jelenete pont a kislány szemszögéből lett elkészítve.

Egy három oldalon keresztül tartó családi vitáról van szó, amely Jake és Neytiri között zajlik és nagyon fontos a történet szempontjából. A nyolcéves kislány szemszögéből forgattunk, egy szerkezet alatt megbújva forgott a kamera.

Az utómunkálatok még hosszú ideig eltartanak, ami Cameron precízitását ismerve nem is csoda. Újszerű megoldást pedig ez alkalommal is kap majd a közönség. Naná, hiszen a hírek szerint az Avatar második része javarészt a víz alatt játszódik. Ezért aztán egy egészen új technológiát is kidolgoztak, hogy a színészek egyetlen levegővétellel még tovább tudjanak a víz alatt maradni.

Izgalomból és érdekes technikai újításból tehát nem lesz hiány. Már csak türelmesnek kell lennünk, hiszen 2020 decembere azért egy kicsit még odébb van.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here