Így neveld a sárkányodat 3. (2019)

0
877

A népszerű animált sárkányos franchise 2019-ben is folytatódik. Újabb izgalmas kaland vár ránk és hőseinkre egyaránt.

Film adatlap

Így neveld a sárkányodat 3.

 • Magyar cím: Így neveld a sárkányodat 3.
 • Eredeti cím: How to Train Your Dragon: The Hidden World
 • Műfaj: Animációs, Akció, Kaland, Fantasy
 • Szinkronhangok: Jay Baruchel, America Ferrera, F. Murray Abraham, Cate Blanchett, Gerard Butler, Craig Ferguson, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, Kristen Wiig, Kit Harington, Justin Rupple, Robin Atkin Downes, Kieron Elliott, Julia Emelin, Gideon Emery
 • Rendező: Dean DeBlois
 • Forgatókönyvíró: Dean DeBlois, Cressida Cowell
 • Amerikai bemutató: 2019. február 22.
 • Magyar premier: 2019. február 21.
 • Filmstúdió: DreamWorks Animation, Mad Hatter Entertainment
 • Forgalmazó: UIP-Duna Film
 • IMDb adatlap: How to Train Your Dragon: The Hidden World
 • [ratings]

Tartalom

Hablaty most már a falu vezetője lett, míg Fogatlan a sárkányok vezetőjévé vált az elmúlt időszakban. A barátságuk pedig nagyon úgy néz ki, hogy örök érvényűvé vált. Legalábbis ez lehet az érzésünk, de könnyen lehet, hogy ez az egész egy kicsit törékenyebb ennél. Amikor ugyanis Éjfúria személyében egy nőstény is feltűnik a színen, akkor minden megváltozik.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

Az animációs film 3. részének előzetesét 2018. június 7-én mutatták be. Ez azért lehet érdekes, mert ez pont a rendező Dean DeBlois születésnapja.

Érdekes lehet, hogy a DreamWorks ezen alkotásának mint a három részt másik filmstúdió forgalmazta. Az elsőt a Paramount, aztán jött a 20th Century Fox, míg a mostani esetében a Universal teljesítette ezt a feladatot.

A magyar cím nem vette át az eredeti angol alcímet. A film ugyanis angolul How to Train Your Dragon: Hidden World néven mutatkozik be. Azaz a Rejtett világ alcímet kapta. A magyar címben ezt nem vették át.

A Shrek, a Kung Fu Panda és a Madagaszkár után az Így neveld a sárkányodat a negyedik DreamWorks franchise, amely trilógiává bővült.

A sztori alapját természetesen most is Cressida Cowell azonos című könyvsorozata adta.
Az eredeti terv úgy szólt, hogy 2016-ban mutatják be a filmet. Ebből aztán mégis többéves csúszás lett. Igaz DeBlois rendező egy interjúban úgy fogalmazott, hogy az első tervek, a 2016-os bemutatót illetően kicsit túl derűsek voltak. Végül be kellett látniuk, hogy a lehető legjobb eredmény érdekében bőven több időre van szüksége a csapatnak.

A film végül 104 perces lett, amivel ez a produkció a DreamWorks eddigi leghosszabb játékidővel bíró alkotása. Igaz a korábbi csúcstartó pont az Így neveld a sárkányodat 2. része volt a maga 102 percével.

Eleinte úgy tűnt, hogy Jude Law is adhatja a hangját a harmadik sárkányos filmhez. Végül aztán úgy tűnik ebből mégsem lett semmi. Viszont Jay Baruchel, Cate Blanchett, Jonah Hill, Gerard Butler, Kristen Wiig vagy Kit Harington szerepel a hangadók között.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here